• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Peradarstvo

propuh

Član
Tu od
14 Stu 2013
Poruka
284
to je najopasnija pileća boleština
odma ih odvajaj da ti se svi ne razbole inače budeš u velikim problemima
a ove bolesne trewtiraj ovim gore što ti jagodinac napisao
 

jagodinac

Član
Tu od
28 Ožu 2015
Poruka
126
Ja mislim da ne postoji gora bolest od ove jer se vrlo brzo siri i dosta pilica uginu,
Meni se to desio kad sam pocinjao da uzgajam zivinu i mnogo pilica mi je propalo.
 

ivanhecimovic

Aktivni član
Tu od
11 Ruj 2014
Poruka
688
Bio sam kod veterinara i dao mi je neki Boycox,kaže da se miješa 1 ml na 1 l,daje se 2 dana pa 5 dana ne i onda opet 2 dana i jarko se nadam da će pomoć jer jedna boćica košta 45 kn.
 

ninci

Član
Tu od
31 Svi 2012
Poruka
206
meni to sredstvo lani nije pomoglo ni najmanje. Purići su mi to pobrali i svi, čak i oni bez simptoma kad je počelo liječenje, su pokrepali unatoč tom lijeku.
 

ivanhecimovic

Aktivni član
Tu od
11 Ruj 2014
Poruka
688
Meni je samo jedno krepalo ,ja sam jako brzo reagiro nije prošlo ni 24 sata između prbih simptoma i lijeka.



Poslano sa mog C25 koristeći Tapatalk
 

pocek

Član
Tu od
17 Pro 2010
Poruka
103
Prodajem kokoši hrvatice prošlogodišnje 6 koka i pjetao prstenovani, isto tako prodajem i pilenke stare 3 i 4mj također hrvatice prstenovane, jako lijepo jato, bilo na izložbama osvajale šamipone
 

uzgojitelj

Član
Tu od
1 Ruj 2015
Poruka
195
ja imam 10 kokosi za koje neznam koja su vrsta .imaju bjelo crveno crnu boju.koliko da dugo drzim pjetla a koliko kokosi .zanima me do koje godine zivota najvise nose jaja?i trebam savjet o pjetlu ima 5 godina dali je prestar za oplodnju kokosi i dali da ga zamjenim mladim .i dal je kasno u ranu jesen nasađivanje kokosi da sjede na jajima.
 

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,298
Kokoške možeš držati do 2 godine, a pijetla bi preporučio mijenjati svake godine. Samo po boji se ne može odrediti vrsta. Kokoške mogu nositi jaja do nekih 6-7 godina, neredovito i dok ne krepaju.
Iz iskustva znam da je staro meso peradi ko da žvačeš gumu, tako da za mene je granica života 2 godine.
Nasađivanje kokoši je najbolje u proljeće ili krajem ljeta. Znači sad možeš staviti pod kvočku jaja.
 

uzgojitelj

Član
Tu od
1 Ruj 2015
Poruka
195
Ja imam deset kokoši jedne vrste, dosta ratoborne, i pet hibridnih, kukmasta posavska i hrvatica, pa me zanima dal da slazem drugi kokošinjac? Kako će se podnositi pjetlovi i kokoši?_Imao bi pjetla od obiju vrsta!

Imam 5 posavskih kukmastih kokoši pomješane sa hrvaticama._Koliko da njih držim i do koje godine su produktivne?
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

hb11

Član
Tu od
30 Lip 2011
Poruka
287
Piše već ranije da je najbolje držat kokoši do dvije godine...poslije slabije nose iako ih možete držati dok ne krapaju...svaku godinu nose nekih 15-20% lošije...a od svake po jednog pijetla ne bi ostavljao jer je pijetao od posavske kukmaste kokoši pretežak za hrvatice i ove hibridne..."rasturit" će ih...za hrvate nema problema...radije njih ostavi dvojicu...
 

hb11

Član
Tu od
30 Lip 2011
Poruka
287
Koje su to "obične" kokoši???
Posavska kukma dobro nosi, al ne opet ko hrvatica ili nesilica...ipak je ona robusnija i teška pa ima i mesa na noj...nesilica je najbolja za jaja (govorim o kvantiteti ne i o kvaliteti), hrvatica je za nekih 10-20% lošija, posavska kukma od hrvatice nekih 5-15% lošije nosi...znači ja imam sve tri vrste pa govorim za njih...za druge se neću miješati...opet ovisi kako ih hraniš...ako budu na koncentratu za nesilice sve će ti nositi 20% bolje...al za godinu dana su sve za niš...
 

uzgojitelj

Član
Tu od
1 Ruj 2015
Poruka
195
Kako da raspoznam mužjaka i ženku dok su još pilići ?Jako mi ih je teško raspoznati a to mi je bitno u danjem razvoju pileta.
 

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,298
Ženke možeš raspoznati jer im brže raste perje straga i to nakon desetak dana života, mužjaci obično budu malo veći. Ne vidim razlog zašto je to bitno.
 

uzgojitelj

Član
Tu od
1 Ruj 2015
Poruka
195
U rano proljeće idem na sajmište .Trebam savjet koju da pasminu kokoši nabavim koja dobro nosi jaja .Potrebna mi je dobra pasmina jer želim zapoćeti proizvodnju jaja.I koliko da jedinka kupim za proizvodnju.Ne želim nesilice jer za mene one nisu prave kokosi zelim nesto izvorno- zato trazim savjet.Unaprijed hvala!
 
Na vrh