• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pilane ili "kako to ameri pile trupce"

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,801
ruda se skida i na mojoj, a mogu se i kotači, pa će bit niža...samo mi ostaje problem stezanja trupca, to bih morao podrezati..

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,801
Kakva ti je dosla pila uz pilanu, jer nije ista za cetinare i tvrdo drvo
e sad si me uhvatil...nemam pojma, osim kaj mi je čovjek rekao da za mekano drvo (i zimzeleno) treba iz karnistera kapati voda, po kap svake tri sekunde otprilike...
za tvrdo drvo tipa hrast, kesten, jasen, netreba vode...

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,561
koliko je maksimalna debljina trupca koju može piliti?

Kakva ti je dosla pila uz pilanu, jer nije ista za cetinare i tvrdo drvo
Ja sam radio godinama na brenti prečnika točkova 120 c.m.
Tvrdo drvo tipa hrast i dr. Štauf pile je uži,, jer ako je širi pila šeta kroz kladu ili balvan,,, četinari i bjelogorično meko drvo ide širi štauf,, stim da kod crnog bora zbog smole počinje lijepiti na pilu i tad je potrebno poljevati vodom,,, jasen je isto problematičan sbog smole koja lijepi ako je sirov,,ima toga još,, al davno je to bilo,,

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,785
Od vode hrđa sve, od pile, kotača, konstrukcije...

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,561
Zajebi,,, i u drvetu ima vode ti to znaš,,, mi smo radili i sa naftom,, kanister od 10 l se postavi i curi ,, al i košta,,, poslije sipamo vodu,,, ona raskvasi smolu,, i tokom kruženja pile smola i piljevina jedni druge istiskuju,, pokazalo se učinkovito,,,a da hrdja,, ako svaki dan radi nema kad hrdja zalijepiti se,,, samo ona stvar ak neradi brzo hrdja,,,:hahah:

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,397
Sve je moj zemljak napisao, samo sto ovdje nije stauf pila vec na razmetanje. I razlika je u uglu ostrenja pile. Sipas vodu i deterdjent za posudje i Bog da te vidi.
Ako ces vec WM pile koristiti uzimaj Double Hard, nemoj Silver tip

Najnoviji postovi

Na vrh