Pomoc!?opg
Znam da postoji vec milijun tema o opg-u..zato se ispricavam za ovu temu...ali molim nekoga ko ima vremena da mi pomogne u svezi par pitanja vezano za opg..citam po netu po forumima vec danima ali nista konkretno nemogu naci..
Ovako nezaposlen sam..imam 26 godina..primarni mi je poso sumarstvo na crno to radim duze vrijeme..
Ali takoder tako imam nesto krmaca prasilica,tovljenika,nerasta,zeceva i kokica i tako obradujem zemlje sijem kukuruz i imam livade za sijeno..
Sad me zanima sljedece:
1.opg van sustava pdv
A)kako ga otvoriti
B)koliko su mjesecna davanja za mirovinsko
C)dali moram placati i zdravstveno osiguranje i koliko ako moram
D)dali imam onaj porez na dobit na kraju godine
E)dali mogu traziti poticaje za svinje,za koje i koliko iznosi poticaj (imam 3krmace prasilice,5tovljenika,1nerast,i sad trenutno 31 obraseno,landras-pijatren) (uzeo bi jos prasilica)
F)dali mogu trazi poticaje za kukuruz i livade ako da koliko iznose
G)dali imam pravo na ovaj novi poticaj za mlade poljoprivrednike od 50 tisuca €
H)dali u opg mogu navesti svinje,kokosi,zeceve i ovce..(imam trenutno 60kokica,7 zecica i 1 zeca,mali zekana neznam tocno broj,ovce bi kupio za pocetak 7 ovaca i 1 ovna)
F)dali imam pravo trazit poticaj za nesto od navedo iz stavke H osim svinja oni su navedeni u stavci E
Molio bih za pomoc nekoga ko se razumije u sve ovo i ko ima zivaca mi pojasniti to sve i jos par pod pitanje..velika hvala