salel kaže:
sve je to ok,samo gospodo draga,nemojte se uvrijediti ali danas u slavoniji odnosno kontinentalnoj hrvatskoj samo budala može podizati plastenike za proizvodnju povrća.Jedino ukoliko imate besplatno grijanje.Daj malo razmislite prije nego zadužite i sebe i djecu.Cijena rajčice u plodinama sredinom veljače 6,49 kn/kg.To je sve važilo do pojave trg.lanaca.I sam imam par tisuća kvadrata i znam o čemu govorim.Ja danas razmišljam kako doći do nekoliko hektara na otvorenom uz mogućnost navodnjavanja jer mi trebaju količine.
Prijatelju, ne planiram podizati plastenike zbog veceg povecanja proizvodnje, nego zbog kvalitete robe. S obzirom da vise ne mogu naglo siriti proizvodnju na otvorenom, moram nesto napraviti koliko toliko na kolicini pa onda i na kvaliteti, premda ni do sada nije bilo moguce nekvalitetnu robu.
Npr. kod nas kraj drave nije moguce proizvesti rajcicu na otvorenom. U biti, odrzim ju totalno zdravom, ali jednostavno kad dodju prve magle, rose da ne spominjem, jer kod nas nema dana bez rose, plod jednostavno dobiva flekove, ne od bolesti nego od vlage. I cim pocnu obilnije kise, puca.
Ne kazem da je to neka posebno isplativa investicija, ali moze produziti vrijeme berbe, bar meni. Za baburu ne znam koliko bi to bilo isplativo, ali neki i to rade, koje znam, jer oni ne mogu proizvesti ni pola na otvorenom koliko mogu ja. Kod njih je to uglavnom zbog tla.