Mislil sam da je kiperica. Meni se čini da je rudo preslabo za tu kilažu. Ima tast tehnostroj sa federima i nije mi se nešto dojmila. Kad ju teret stisne isti vrag imala ili ne federe. Znam da je bilo starih jlutomerki koje su nosile 7 tona ali ju nemreš nači. Sve mi se više sviđaju IMT jer su jeftinije a možda i jače od tehnostrojki.
Dado, to je stari tip prikolice, 3,5T nosivosti, koliko znam (provjeril budem prvom prilikom). ETK ima cijevnu šasiju s puno jačim rudom.
Za brzine iznad 30 km/h
moraju biti federi, inače se previše uzdužno ljulja i trese traktor.
Ljulja se zato jer ima uži trag kotača i užu šasiju (pa su i federi postavljeni uže) od IMT-ove prikolice. Osim toga, ima veću prohodnost, viši pod i više težište.
No, njezina cijevna šasija je konstrukcijski jača od IMT-ove, a naročito konstrukcija ruda. Rudo je znatno jače i zavarene je A konstrukcije, za razliku od IMTove, koja ima one bijedne šarafe na najkritičnijem dijelu. Osim toga, IMT-ovoj su kotači skroz otraga, pa znatno više pritišče traktor.
Koliko znam, IMT-ova je teža za istu nosivost, a ima i preuske kotače, s čudnim rasterom rupa na nabi...