Moram priznati da sam pomalo razocaran, u fizici smo uvijek uz formule vezane uz teoriju relativnosti imali jednu konstantu, brzina svjetlosti ili ti malo c
a prema teoriji relativnosti kretanje tom brzinom usporava vrijeme..
Dobra "fora"
. Priznajem da sam "nasjeo"
. Preletio sam post i pomislio na ...mjenjac traktora(a,b,c brzine) !! Prevec mislim na strojeve ovih dana...
Ipak,ako dopustite,jedna digresija..
Po toj analogiji bi trebali biti i razocarani i u svoj post...jer postoje dvije teorije i nedostaje Vam "oko" promatraca za realizaciju bezvremenskog stroja.
Kod prvog posta smo cvrsto na zemlji...a ovaj citirani sam vec objasnio
Zaintrigirali ste me sa koleginim traktorom jer vjerujem da takvih strojeva (starih,sacuvanih i "nepoderivih") ima..i da ih ne voze samo dedeki...a situacija "krize" kod nas ce trajati godinama,pa drilanje stroja do kraja je jedna od opcija..
U blizini ima jedan stari fendt..i promatrajuci ga imao sam osjecaj da je u dobroj kondiciji...pokusati cu se informirati..
U svakom slucaju hvala na korisnom primjeru. Ne otkriva mi se topla voda jer ionako cu doci do onoga sto svi vi znate u praksi.
@MisterNo, samo ti kupi ruju, kupit ću ga i ja. Jer nemam para za nešto bolje u tom rangu i konjaži. Kad ga kupiš, onda ćemo zajedno plakat. Sad mi je jedino žao što nisam prije 3-4 godine kupio JD 4440, '78 g. 35 000 kn. Sad nemam para ni za to da se opet pojavi. I onda fino kupujem MTZ 52 ili u boljem slučaju 82 za 20-ak tisuća... Pa kad krene šarafanje. Samo, ja imam sreću, pa se učim kod susjeda svako malo. Samo mi nije jasno kako se traktor stalno kvari, a samo je u trnasportu :icon_weed: Poanta priče je da imam para, ko što nema, ne bi ni gledo ništa od slavenske braće osim Zetora...
Samo svatko place na svojem da ne zavrsimo u gay paradi
Jer u hr su takve teme vaznije od iniciranja primarnih djelatnosti.
Sto vise citam vidim da ste svi prosli skolu sa slavenskom bracom...i ona tema o "imt dedi" je podrska entuzijazmu,a realnost je surova. Rujo mi je ok..no i moja kicma bi zeljela ostati ok
Ne znam kakvi su ovi skuplji i noviji belarusi,no u slicnoj smo situaciji i moram se pokriti sa kratkim pokrivacem.
Ili produzivati pokrivac , pa u lov na zapadnu divljac
MisterNo velika je razlika izmedu rusa ili deutza i massey-a a kamoli fendta prema kojem gajim velike simpatije,ali je prednost MF-u:icon_super:.Moras znati da ako ga budes prodaval za par godina lakse bus prodal npr.deutz-a nego rusa i manje bus izgubil na njemu.Neznam jesi li vec probao te traktore ali ti mogu reci da kad cijeli dan radis sa mf-om ili fendtom kojega mi ima komsija to ti je ko da si TV gledal cijeli dan.Kabina tiha,komforna,pregledna...bez obzira kaj taj fendt ima 20+ god.Dok kod rusa je to druga slika,a i vijek trajanja je manji.Svi se spoticu na ove traktore koji su uvezeni npr.iz Njemacke ili Francuske,i koji su gore napravili 10-15000rs,tu su im skinuli sate za duplo i opet su sa skinutim satima presli 10000rs,pa te ja pitam koliko je tu sati u pitanju
think): i jos idu bez brige.Nemoj samo gledati starost ,gledaj kak taj traktor izgleda i kak ide i kak bus ti izgledal dok izades iz njega nakon 8-10 sati rada dnevno.
:
Hvala na konstruktivnom odg. Jos uvijek gajim nade da necu boraviti 8h dnevno u traktoru,no hr loza i vladajuca garnitura(ova ili ona) ce jos dugo galopirati pa je bolje da sam sa obje noge na zemlji.
Ocito jest velika razlika izmedu tih traktora. Zato sam i naveo primjer jer mi je nelogicno da traktor star desetak god.,sa tri ili pet puta manje sati i jos jace snage ima istu ili manju cijenu od drugoga. Zar su i te novije rujine lose??
Ili ja citam previse o njima