• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi oglasnik i njuškalo-komentar

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Tako sam i ja išao gledat jednog 7211 u Slo,kao 1992. godina,dođemo tamo,traktor je iz 1989. Kaže gazda- jebi ga,nisam znao,pustit ću za te tri godine 300e... Hvala lijepa,doviđenja.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
To je 3X12 ili 3X14? Jel možda slab za moju zemlju i proximu? Crtalo se lako nabavi :).

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Nije slab, to nikako, to je idealan plug za traktor 100 ks i mislim da je 3x14", a ko ima kajlice onda se da štelati na 12" ili 16"

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ima rođak Lemkena 12/16 skoro novog vuče ga DF 100 ks šestak i super je kombinacija . Pobal ga vuči drugi rođak sa DF 100 KS 4 celindera malo mu na knap u lošijoj zemlji. Makar izgleda slab plug se nigdje nije potrgal a izoral oko 50 jutara svakakve zemlje .

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
2+1 je, tako da gdje nejde sa tri ide sa dvije brazde :). Jel on sigurnosni vijak na svakoj brazdi?

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515
Što mislite o ovim traktorima dali je bolje uzet 100 ks 4 klipa ili 100 ks 6 klipa ?
Kako troše ti traktori ?
Dali su im mjenjači slabe strane ili se netreba oko mjenjača toliko brinut toga me najviše strah,oba dva imaju običnu hidrauliku što mi se sviđa nije ehr pa nebi smijelo bit problema s hidraulikom..
http://www.avto.net/_TOVORNA/ad.asp?ID=10382588&show=1
http://www.avto.net/_TOVORNA/ad.asp?ID=10392472&show=1
Ovak nekaj mi se isto sviđa a i cijene tih traktora nisu pretjerane dali budu išli još kojih 4000 rs bez generalke ili ne ?
http://www.avto.net/_TOVORNA/ad.asp?ID=10377719&show=1

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
HŠ imaju i steyre, slagal sam getribu na 9078 koji je kupljen od njih... :icon_butt:

@Zekson Uvijek je bolje da je više cilindra,al ti talijani nisu poznati kao šparni traktori, moj kolega ima hurlimanna 90,blizanac ovog zadnjeg i troši mu više od TD 9006A...

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Sto se tice odabira izmedju 4 i 6 cilindara traktor.
Slikovito receno, da li je tebi lakse proci 4 stepenice u 6 koraka ili 6 stepenica u 4 koraka?
Kopiram izjavu jednog poznanika.
A potrosnja je relativan pojam i oko toga se uopce ne treba zamarati. Prije je upitno da li tebi treba takav traktor. Ako treba onda ce on tebi biti isplativ i potrosnja ti nece igrati ulogu, da li on trosi litru ili dvije vise ili manje.

Poslano sa mog GT-N7100 koristeći Tapatalk

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Da bar ima 80-90ks,nek bude i toliko skuplja,sutra bi bila kod mene...

http://www.njuskalo.hr/traktori/kubota-m6040-oglas-17359012
Lijepa igračka, ali neka mi se ruka osuši i proč opadne da bi prije za 10000€ dovukel nekog zetora 80-90ks duplaka i ako treba još 5000€ u njega ulžil nego to kupoval. Ne kudim i ne velim da nevalja, možda je dobar ali budimo realni, za zekana imaš djelova u lokalnom opskrbnom dučanu a za nju sad možda ima ali budemo vidli za 10-15g., a za razliku u cijeni kupiš još ohooho prikljućaka za zetora.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Kawasaki-kaj se tiće dijelova,nije Kubota baš mali igrač,dugo već rade,imaju veliku proizvodnju,i dobru reputaciju,samo su kod nas nepoznati... Japanac je to,po mom mišljenju oni su odavno pretekli Švabe i ostale po kvaliteti,baš neki dan čitam istraživanje u kojem stoji da su Nijemci zadovoljniji Japanskim autima nego svojim domaćim...
Ovo za Zekana se slažem,zato ih i imam... :)
A kad bih kupoval novo,samo Kubota,Lindner i Zetor dolaze u obzir,druge ni ne gledam...

@Zekson- 6 klipova su bolji nego 4,ako se ne varam ti imaš kojekakva brda,i težu zemlju,pa to puno znači...
A ovakvog 100.6 je imal Slovenac kod kojeg sam ja kupil plug,traktor je lijepo radil,ima dobar zvuk,kabina je malo nepregledna prema naprijed,mogla bi biti i malo tiša... Za ostalo ne znam pošto ga je čovjek tek kupil,pa nije puno radil s njim,nekakmu je bil mastan zadnji kraj...
Kolko bude koji radil,ni Bog ne zna,možda bude godinama išel bez problema,možda krepa prve sezone... Gledaj da bar ima gume dobre,jer to je velika cifra za kupovanje...

Najnoviji postovi

Na vrh