Tvornički pofarban filter. Nije mjenjan od 94. 🤣🤣🤣Onaj "Zetor " ima čak i orginal pofarbani filter ulja.
Kako ne, evo kolega uzeo za 3000, 539 sa par prikljucaka. Pa njuskalo nije mjerodavan za određivanje cijene. Sverceri i oni koji misle da mogu dobit tu cifru iskljucivo tamo oglasavaju.Pa piše da je orginal sve, a kaj cijena? Pa 539 nemreš kupit za pet, šest hiljada da je donekle. Kaj onda ovo skupo?
Ma ti oglasi su za smijat da se nađemo jedan dan.@Željac 28 ja sam mislil da sam ja specijalac, al ja sam kamilica prema tebi😇
Neki još kažu da je traktor spreman za udajuDečki, nekome je lijepo vidjeti nove gume, nove šarafe, farbani ili naftom premazan stroj. Znate onu poslovicu: Slika picu proda.
539 da je u tvornickom stanju sa 1000-2000 rs i originalnim gumama, kabinom i kompresorom nema kod nas bez 5, 6 tis eura, kak veli Kupljenec.Kako ne, evo kolega uzeo za 3000, 539 sa par prikljucaka. Pa njuskalo nije mjerodavan za određivanje cijene. Sverceri i oni koji misle da mogu dobit tu cifru iskljucivo tamo oglasavaju.
Ma znam, al opet ja gledam možda malo drugačije na to sve, i teško me je nekad shvatiti. Jer danas pravi "seljak"teško može kupiti dobar i jeftin traktor. Njemu je teško opće gledat kad neko veli dal sam za traktor 100000eura, Mislim na to da ga kupuje ko ja bez poticaja, ali malo ljudi kuži to. Kako i na koji način kupit traktor danas bez poticaja? Ja to sve gledam sa svoje strane, ja ne računam na kupnju novog traktora sa poticajom, ja ako si ga mislim kupit ja ga moram kupit sa svojim novcima. I vjerujem da ima puno takvih koji nemogu do novog traktora, boljega modernijeg od svojeg rada na poljoprivredi, ja sam jedan od tih.Teško je to opisati kad malo ko to kuži, i svaki put je to osjetljiva tema, ali nije, ja realno gledam stvari. Ja gledam na seljaka ko ja, tj ja bi bio seljak da imam 4 krave, 20 svinja, i malo više zemlje za obrađivati i da si mogu kupit novi traktor, ali to nejde tako. Ja sam više hoby seljak, za mene je pravi seljak koji živi i radi od svojeg rada, bez ikakve pomoći, koji je sve sam stekao. Jer danas nije teško postati seljak, ali moderni seljaci samo gledaju da dobe poticaje i da čim manje rade. To je velika razlika modernog i pravog seljaka.
Ukratko jel me ko skužio ili nije neznam, al hoću reći poanta je da onaj koji ima 4 krave i 20 svinja, koju kokoš, puru, koju gusku, teško može kupit novi traktor a potreban mu je. I naravno da taj gleda neko mjerilo na oglasnicima i brine se jel bude kupio mačka u vreći ili traktor koji ga bude služio.
Slažem se sa svime, i ovo što sam citirao nažalost je danas realno, ali nebi trebalo tako biti. Ti ljudi sa 4 krave i 10 rali zemlje su trebali i dan danas tako živjeti i dočekati penziju i imati za sebe. Politika je to uništila, stvarali se nekakvi velikani, na kraju ničega. Danas su velika većina tih ljudi sa kojom kravom i par rali socijalni slučajevi...Ako smo realni ne može biti dns uspješno gospodarstvo s 4 krave i nekoliko svinja i 10rali zemlje-može ali treba jos s nekim poslom krpati ili taj svoj proizvod prodati kao krajnji proizvod.
Al moraš imati PDV ID,možeš biti u pdv-u al ak ak si paušal ili tromjesečni onda ga ne možeš izvaditi.Ak si u pdv a kupujes od pdv firme onda ne plaćaš pdv.
Kupoprodajni ako kupuje od fizičke osobe a ako ide preko firme onda dobije račun,treba napraviti tehničku specifikaciju,na poreznoj izvaditi pravo stjecanja,homologacija pa tehnički...i tvoj je 😉.Platiš cijenu koju dogovorite. Za registraciju trebaš ovjereni kupoprodajni ugovor i odjavljenu prometnu dozvolu. Trenutno je najveći problem korona.