• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi oglasnik i njuškalo-komentar

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Dečki, nekome je lijepo vidjeti nove gume, nove šarafe, farbani ili naftom premazan stroj. Znate onu poslovicu: Slika picu proda.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Pa piše da je orginal sve, a kaj cijena? Pa 539 nemreš kupit za pet, šest hiljada da je donekle. Kaj onda ovo skupo?
Kako ne, evo kolega uzeo za 3000, 539 sa par prikljucaka. Pa njuskalo nije mjerodavan za određivanje cijene. Sverceri i oni koji misle da mogu dobit tu cifru iskljucivo tamo oglasavaju.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Kako ne, evo kolega uzeo za 3000, 539 sa par prikljucaka. Pa njuskalo nije mjerodavan za određivanje cijene. Sverceri i oni koji misle da mogu dobit tu cifru iskljucivo tamo oglasavaju.
539 da je u tvornickom stanju sa 1000-2000 rs i originalnim gumama, kabinom i kompresorom nema kod nas bez 5, 6 tis eura, kak veli Kupljenec.
I ljudi daju te novce za to.

Moj 539 2000 god izgleda jos ko novi dok ga operem, a poderal je 2 para guma i ima oko 7000 rs. 😁

Sad je zrel za udaju, ali dok sam ja ziv nejde z dvora van.

Al ovi kaj u oglasima pisu da je prva boja, a i gume su pofarbali dok su farbali traktora, njima treba svima dati kaznene prijave i zatvoriti ih u zatvore.
Ne volim kupnju farbanih strojeva, al jos dok vidim da su gume pofarbane, odma sam lud.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ma znam, al opet ja gledam možda malo drugačije na to sve, i teško me je nekad shvatiti. Jer danas pravi "seljak"teško može kupiti dobar i jeftin traktor. Njemu je teško opće gledat kad neko veli dal sam za traktor 100000eura, Mislim na to da ga kupuje ko ja bez poticaja, ali malo ljudi kuži to. Kako i na koji način kupit traktor danas bez poticaja? Ja to sve gledam sa svoje strane, ja ne računam na kupnju novog traktora sa poticajom, ja ako si ga mislim kupit ja ga moram kupit sa svojim novcima. I vjerujem da ima puno takvih koji nemogu do novog traktora, boljega modernijeg od svojeg rada na poljoprivredi, ja sam jedan od tih.Teško je to opisati kad malo ko to kuži, i svaki put je to osjetljiva tema, ali nije, ja realno gledam stvari. Ja gledam na seljaka ko ja, tj ja bi bio seljak da imam 4 krave, 20 svinja, i malo više zemlje za obrađivati i da si mogu kupit novi traktor, ali to nejde tako. Ja sam više hoby seljak, za mene je pravi seljak koji živi i radi od svojeg rada, bez ikakve pomoći, koji je sve sam stekao. Jer danas nije teško postati seljak, ali moderni seljaci samo gledaju da dobe poticaje i da čim manje rade. To je velika razlika modernog i pravog seljaka.
Ukratko jel me ko skužio ili nije neznam, al hoću reći poanta je da onaj koji ima 4 krave i 20 svinja, koju kokoš, puru, koju gusku, teško može kupit novi traktor a potreban mu je. I naravno da taj gleda neko mjerilo na oglasnicima i brine se jel bude kupio mačka u vreći ili traktor koji ga bude služio.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Ko što je kolega mikke rekao neko voli lijepu boju i nove šarafe,svi to vole,samo je razlika u tome što ja to ne volim da mi drugi odrade,tj da mi zamažu oči
Ja više volim kupit u lošijem stanju(vizuelno) a da je mehanički ispravan,pa si sam po svome guštu pofarbati,jer kad ti drugi farbaju,em što platiš tu boju oko 2000eur,em što se sa njom sakriju neki drugi nedostaci
Kupljenec
Shvaćamo mi tebe,svako si kupi ono šta smatra da mu je potrebno,ovisno o financijama,ali takve traktore"sa original prvom bojom(na filteru ulja)"treba u širokom luku zaobilazit,ako ništa drugo zbog paprene cijene.
Kupio sam prije 15 god pasquali od preprodavača,za jako dobru cijenu,a on ga je nabavio od čovjeka koji ga je koristio za svoj vrt i za otić do trgovine po kruh,znači bio je lagano hrđav sa original gumama 90% ripne a između ripni je izašla zračnica.I evo već 15 god radi ko singerica bez ikakvih kvarova,pofarbao sam ga kupio nove gume i deri miki
A da je sve to on umjesto mene uradio bilo bi mi sumljivo i cijena bi rasla za 1000 eur

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
Ma znam, al opet ja gledam možda malo drugačije na to sve, i teško me je nekad shvatiti. Jer danas pravi "seljak"teško može kupiti dobar i jeftin traktor. Njemu je teško opće gledat kad neko veli dal sam za traktor 100000eura, Mislim na to da ga kupuje ko ja bez poticaja, ali malo ljudi kuži to. Kako i na koji način kupit traktor danas bez poticaja? Ja to sve gledam sa svoje strane, ja ne računam na kupnju novog traktora sa poticajom, ja ako si ga mislim kupit ja ga moram kupit sa svojim novcima. I vjerujem da ima puno takvih koji nemogu do novog traktora, boljega modernijeg od svojeg rada na poljoprivredi, ja sam jedan od tih.Teško je to opisati kad malo ko to kuži, i svaki put je to osjetljiva tema, ali nije, ja realno gledam stvari. Ja gledam na seljaka ko ja, tj ja bi bio seljak da imam 4 krave, 20 svinja, i malo više zemlje za obrađivati i da si mogu kupit novi traktor, ali to nejde tako. Ja sam više hoby seljak, za mene je pravi seljak koji živi i radi od svojeg rada, bez ikakve pomoći, koji je sve sam stekao. Jer danas nije teško postati seljak, ali moderni seljaci samo gledaju da dobe poticaje i da čim manje rade. To je velika razlika modernog i pravog seljaka.
Ukratko jel me ko skužio ili nije neznam, al hoću reći poanta je da onaj koji ima 4 krave i 20 svinja, koju kokoš, puru, koju gusku, teško može kupit novi traktor a potreban mu je. I naravno da taj gleda neko mjerilo na oglasnicima i brine se jel bude kupio mačka u vreći ili traktor koji ga bude služio.

Sve je to nekako takoi slažem se s tobom.
Ovako bi ja reko : ima dobrih traktora rabljenih ponekad ga ne možeš kupit preko noći a i ne kupuje se stalno. S druge strane _ebem takvog seljaka koji ne može kupiti traktor za svoje potrebe-možda mu i ne treba onda.
Ako smo realni ne može biti dns uspješno gospodarstvo s 4 krave i nekoliko svinja i 10rali zemlje-može ali treba jos s nekim poslom krpati ili taj svoj proizvod prodati kao krajnji proizvod. Može i dalje ako si vješt iskoristiti sve moguće poticaje, potpore, subvencije od eu od hr od grada, općine, županije... kao ekološke, zelene, političke 😉i neznam još koje, jer tako to funkcionira-nažalost.

Primjera radi, u vinogradu nam ptica pčelarica radi štete rupe u zemlji-pošto je zaštićena veli mi jedan iskusan gosp. odi u VŽ tamo i tamo i prijavi to. I eto ti naknade za njihovo stanište, uglavnom ne mogu tolko štete napravit kolko zeleni to mogu platit.

I ono najvažnije ne postaje se poljoprivrednikom preko noći, to se stvara generacijama. U bilo kojoj situaciji možeš reći e tu je zemlju obrađival i moj pradjed, ovaj traktor je još od dede i još ide a onaj drugi od oca a ovaj najnoviji to je moj😁.

Živili🇭🇷.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Ako smo realni ne može biti dns uspješno gospodarstvo s 4 krave i nekoliko svinja i 10rali zemlje-može ali treba jos s nekim poslom krpati ili taj svoj proizvod prodati kao krajnji proizvod.
Slažem se sa svime, i ovo što sam citirao nažalost je danas realno, ali nebi trebalo tako biti. Ti ljudi sa 4 krave i 10 rali zemlje su trebali i dan danas tako živjeti i dočekati penziju i imati za sebe. Politika je to uništila, stvarali se nekakvi velikani, na kraju ničega. Danas su velika većina tih ljudi sa kojom kravom i par rali socijalni slučajevi...

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Prije je skoro svaki seljak imao 4 krave i 10 ralo zemlje...danas cijelo selo nema 4 krave.zemlje ima,ali ni približno obrađene kao nekad dok nije bilo ovakve mehanizacije.

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
Točno tako Antonio, htjeli mi to ili ne moraš se prilagoditi današnjem sistemu kojeg odradiš na svoj način (u moralnom smislu). Onaj koji se prilagodio njemu je malo bolje onaj koji nije... e nažalost.
Meni je pasalo i ono prije (manja gospodarstva) ali sad je ipak bolje.
Ne samo to, sva manja gospodarstava su bolje gospodarila jer su imali zaokružen ciklus ali eto da ne spominjemo naše političare i euparlametarce koji to nisu prepoznali ili takve na neki način sačuvali a danas bi ih htjeli stvarati.
Problemi su puno dublji i mi tu ne možemo puno jedino ako djeluješ na drugi način ali i to teško. Ah., tko ima vremena od nas da se time bavi!?.

seat

Aktivni član
Tu od
8 Ožu 2013
Poruka
933
Koja je procedura za uvoz traktora iz slovenije? Vidim u oglasima da za neke se računa porez a za neke ne. Koja je razlika?

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Platiš cijenu koju dogovorite. Za registraciju trebaš ovjereni kupoprodajni ugovor i odjavljenu prometnu dozvolu. Trenutno je najveći problem korona.

Charlip

Iskusan lik
Tu od
21 Pro 2018
Poruka
1,557
Platiš cijenu koju dogovorite. Za registraciju trebaš ovjereni kupoprodajni ugovor i odjavljenu prometnu dozvolu. Trenutno je najveći problem korona.
Kupoprodajni ako kupuje od fizičke osobe a ako ide preko firme onda dobije račun,treba napraviti tehničku specifikaciju,na poreznoj izvaditi pravo stjecanja,homologacija pa tehnički...i tvoj je 😉.

Sad tek vidim.da je napisao da nije u pdv-u, I kupuje od fizičke osobe🤦‍♂️. E tu neznam proceduru al mislim da ovaj dio od tehničke specifikacije do rege je isti.

Posljednje uređivanje:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Kaj se smatra tehničkom dokumentacijom i pravom stjecanja kod kupnje traktora? Tehnička dokumentacija i pravo stjecanja je nekaj novo? Pred 7-8 godine nije trebalo.

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
Po meni kupoprodaji ugovor +prometna od traktora da bi trebala biti dovoljna za homologaciju i tehnički.
Pošto je već sve više manje usklađeno s eu zakonom. I na unos rabljenih poljop.strojeva nema pdv-a. 🤔

Najnoviji postovi

Na vrh