• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi oglasnik i njuškalo-komentar

Charlip

Iskusan lik
Tu od
21 Pro 2018
Poruka
1,557
Kaj se smatra tehničkom dokumentacijom i pravom stjecanja kod kupnje traktora? Tehnička dokumentacija i pravo stjecanja je nekaj novo? Pred 7-8 godine nije trebalo.
Pravo stjecanja se vadi na poreznoj kad si u pdv-u i kupuješ po neto cijeni. A mislim da tehničku specifikaciju svakak treba zatražiti od agronomskog fakulteta,jet prema njoj se radi homologacija. Poslikaju se sve pločice na traktoru i dimenzije guma i onda kad ju naprave šalju direktno na tehnički.

Charlip

Iskusan lik
Tu od
21 Pro 2018
Poruka
1,557
Po meni kupoprodaji ugovor +prometna od traktora da bi trebala biti dovoljna za homologaciju i tehnički.
Pošto je već sve više manje usklađeno s eu zakonom. I na unos rabljenih poljop.strojeva nema pdv-a. 🤔
Nije dovoljno, svako malo nekaj uvozim,pogotovo za traktor.Nema pdv-a ako si u sustavu i imaš PDV ID.

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
Pravo stjecanja se vadi na poreznoj kad si u pdv-u i kupuješ po neto cijeni. A mislim da tehničku specifikaciju svakak treba zatražiti od agronomskog fakulteta,jet prema njoj se radi homologacija. Poslikaju se sve pločice na traktoru i dimenzije guma i onda kad ju naprave šalju direktno na tehnički.
Dal to kako gdje ali kod mene u Ludb. dođeš na tehnički: platiš homologaciju (500kn), unesu u comp račun, teh. specifikaciju s kojim si došel i pristupa se se tehničkom i regi.

Charlip
Sve je meni jasno ako imaš pdv ID i kako sam gore naveo da ide.

Ali situacija da kao fizička osoba kupuješ od fizičke osobe u npr. Slo., nebi trebalo biti problema s važećim ugovorom o kupoprodaji.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
2018 sam kupil traktor u sloveniji.Nisam u pdv-u niti je čovjek od kojeg sam kupil bil. Otišli smo na njihov tehnički čovjek je predal papire, gospođa na šalteru odjavila traktor napravila ugovore mi smo samo potpisali platil sam oko 10e. Da bi ga registriral kod nas trebal sam od agronomskog fakulteta tehničku specifikaciju za koju sam moral slikat traktor, gume da se vide dimenzije, broj šasije, broj pločice kabine,poslikat pločicu sa rasporedom brzina i slika pločice gdje je broj šasije i ostali podatki traktora te platiti 350kn ak se dobro sjećam. Kad je došla dokumentacija od fakulteta išel sam napravit homologaciju i onda registracija. Eh da homologaciju i tehnički nisam mogel napraviti u istom danu, i da pital sam u 4 stanice za tehnički i svugde je ista procedura.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Evo prilike (ili neprilike):

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Ovakvim biserom koji znaju koliko bu koštal popravak treba dodatno ponuditi iznos popravka, a on nek plati mehaničara. Naravno, ako sve ostalo kupcu odgovara (uključujući cijenu s tim dodatkom).

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Budimo iskreni, cijena nije velika za 70ks gljuntu od 3,5tone, pa ko netko ima znanja i volje, može ga dovesti u radno stanje i još dugo koristiti.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Nisam pisal za konkretan slučaj, nego općenito. Teško je prosječnom kupcu realno procijeniti trošak takvog popravka.

• Like
Reactions: ZJ

seat

Aktivni član
Tu od
8 Ožu 2013
Poruka
933
2018 sam kupil traktor u sloveniji.Nisam u pdv-u niti je čovjek od kojeg sam kupil bil. Otišli smo na njihov tehnički čovjek je predal papire, gospođa na šalteru odjavila traktor napravila ugovore mi smo samo potpisali platil sam oko 10e. Da bi ga registriral kod nas trebal sam od agronomskog fakulteta tehničku specifikaciju za koju sam moral slikat traktor, gume da se vide dimenzije, broj šasije, broj pločice kabine,poslikat pločicu sa rasporedom brzina i slika pločice gdje je broj šasije i ostali podatki traktora te platiti 350kn ak se dobro sjećam. Kad je došla dokumentacija od fakulteta išel sam napravit homologaciju i onda registracija. Eh da homologaciju i tehnički nisam mogel napraviti u istom danu, i da pital sam u 4 stanice za tehnički i svugde je ista procedura.
Dalisi ga mogao tamo uzeti probne tablice i prvesti se snjime preko granice ili si morao ga sa vučnom vozit?

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Evo prilike (ili neprilike):
Nije mi jasno da tak ima ljudi kaj ne pazi na traktor, zbilja ga gaze do maximuma. Meni isto tak nije jasno kad ljudi voze 10 metri drva iz šume, pa kaj nemreš 2x po 5,nek se forsiraju da ti slabo dojde.
A u taj 577 bi trebalo dost uložit da bi bil kak spada. Prilika bi bila nekome da ga složi kak spada al od 0,i bil bi još dugo u pogonu.

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
Poz. Ja mislim da je ovaj traktor preskup, gledajuci kakve sve nedostatke ima. Nema stakla na kabini, kocnice, prvi pogon i jos sta bi se naislo...

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Zato da, ako mu se povećaju potrebe, ne pati manji traktor i da ne mora prodavati i opet kupovati drugi polovni i dva puta prolazit kroz cijeli proces, ovak kupi u startu veći i bolji, sredi si ga i miran je.

Najnoviji postovi

Na vrh