• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi oglasnik i njuškalo-komentar

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
Tako je. I bolje malo vise snage za sumu, za vitlu, ne dize ga odma naprijed. Inace gledam bez prve vuce...

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Nisko sjedenje u ovakvim traktorima bi mi bio problem, i u kombinaciji sa malom kabinom, jako loše. U motor i mjenjač ne sumnjam. Govorim o ovom traktoru sa oglasa.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Kakva i kolika je prednost 4 klipca, osim kaj malo dulji i možda zeru teži, pred 3 klipcom turbakom jednake snage?

Štore po malo postaje zaboravljena priča - zbog dijelova. :confused: Tko ga treba za ukras, a dopada mu se, može proći. 😁

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
No dobro. Ja gledam imt 560, koji je tonu tezi od raketlina. Mislim da je ovo velika razlika.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Dalisi ga mogao tamo uzeti probne tablice i prvesti se snjime preko granice ili si morao ga sa

Dalisi ga mogao tamo uzeti probne tablice i prvesti se snjime preko granice ili si morao ga sa vučnom vozit?
Neznam proceduru točno Al sigurno možeš, ja sam išel sam gore i riješil sve u danu. Traktor ide 25 na sat a imal sam 100km u jednom smjeru tak da nisam baš razmišljal o tom poduhvatu a i prijevoz sam slovencu platil 150eura.Kolega je kupil 2019 i Slovenac je rekel da ni bil odjavil traktor 4 dana prije nego ga je ovaj kupil da se mogel otpeljati s njim.

seat

Aktivni član
Tu od
8 Ožu 2013
Poruka
933
Traži mi 400 e za prijevoz imam nekih 300km traktor ide nekih 40km znači nekih 8sati vožnje. Matematikaje jasna da za 8 sati vožnje mi ostaje 400e

Charlip

Iskusan lik
Tu od
21 Pro 2018
Poruka
1,557
Traži mi 400 e za prijevoz imam nekih 300km traktor ide nekih 40km znači nekih 8sati vožnje. Matematikaje jasna da za 8 sati vožnje mi ostaje 400e
Pa ti si lud! Koji traktor je u pitanju? Kaj se ti misliš na zrak voziti?
Ušparal budeš na kraju možda 300 eura i nekaj Bože da ti se kaj desi s traktorom putem pa da vidiš uštedu.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ako si se već odlučio na kupnju traktora tako riskiraj još taj prijevoz, dalek je to put za vožnju sa traktorom. Stvarno nedaj Bože da ti kaj rikne ili se nekaj dogodi ti si zgorel.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621

@seat,​

ako zanemarimo sve kaj su kolege napisale, još uvijek ostaje da je bolje računati 10 vur. Možda buš imal prosjek nekaj iznad 30, ali ne puno. Taman za jedno zaustavljanje.
Jedan forumski prijatelj je prodal Zetora (mislim 5240 ili 5245) i novi vlasnik ga je otpelal oko 80 km. Prije korone. Dve tri vure dronzanja je u vrh glave. Sve kaj je više, je preveč.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Novi traktor dotjerao 300 km do kuce, tocno 8 sati s par kratkih kava. Isto max brzina 40.
Goriva potrosio mozda 50€, a trazili i vise za prijevoz.
Ionako ga mora ic pogledat ako nece na neviđeno.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Na novo imaš garanciju.
Na rabljeno jedino sreću.
Znam jedan slučaj gdje su kupili nekog JDa rabljenog,vozili su par sati i zaribala getriba zbog pregrijavanja ulja(tak je majstor rekao),popravak 40+k kn,traktor nisu slagali...
Radije ispitaj par prijevoznika za dovoz jer neki bubnu cifru pa ako ide ide,a neki su realni pa voze non stop..
Meni su za 60km uzeli 600kn za skipa,a ionak nije bio u voznom stanju.

seat

Aktivni član
Tu od
8 Ožu 2013
Poruka
933
Na novo imaš garanciju.
Na rabljeno jedino sreću.
Znam jedan slučaj gdje su kupili nekog JDa rabljenog,vozili su par sati i zaribala getriba zbog pregrijavanja ulja(tak je majstor rekao),popravak 40+k kn,traktor nisu slagali...
Radije ispitaj par prijevoznika za dovoz jer neki bubnu cifru pa ako ide ide,a neki su realni pa voze non stop..
Meni su za 60km uzeli 600kn za skipa,a ionak nije bio u voznom stanju.
Znači dabise i kad bi počeo radit isto pokvario. A ako nemože izdržat taj put pokvarićese kotkuće u narednih 10 dana. I prije 10 godina sam dovezao traktor 220km al je taj išao oko 30km.

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Mi smo svojeg kupili 160km od kuće, platili smo čini mi se 300tinjak eura isto, jbg bio je još na francuskim papirima a i strah nas je bilo da se štogod ne desi.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
I to šta kažeš kolega.nikad neznaš sta si kupio,pa ići na dalek put samo tako,ja se nebi usudio.
Mi smo imali slučaj da je traktor kupljen i drugi dan krepa sam od sebe,i dijagnoza bila da je vukao zrak kroz crijevo goriva.i sad ti se to desi negdje u pripiz*ini,naravno alata nemaš,kao ni crijevo goriva,pa ak nemaš sreće van si naseljenog područja...veselje samo tako.
Ona treća stvar je što se ovima pregrijalo ulje u getribi jer su 300km išli bez stajanja ne znači nužno da bi se doma na kratkim relacijama ikada pokvarilo.

seat

Aktivni član
Tu od
8 Ožu 2013
Poruka
933
Pa koliko se više ulje u getribi grije u oranju i malčiranju nego u praznom hodu tako dabi taj vrlo brzo i kod kuće stao.

Najnoviji postovi

Na vrh