• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plitka obrada gruberom - GRUBIRANJE

• Temu pokrenuo Ratarko
  • Datum prvog posta

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Ušteda goriva i vremena,treba mjenjat obradu tla,a ne samo ostat na klasičnoj i tako radit.

Moje gruberenje strnjaka:
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=coyYm7tfnWM[/YT]

tatar

Član
Tu od
16 Ruj 2009
Poruka
454
zašto su svi navalili drkeljat s tim gruberima????

potanjuram, poorem i posijem i prinosi odlični i zašto sad svi pametuju vaki gruber,naki podrivač...ma jeb..ih gruber, sad još i to da kupujem. Mislim da meni u Slavoniji na 1. i 2.klasi oranice to netreba!!!

malo si se zajebo .
probaj kako to ide gruberom pa onda reci jel glupost ili nije .
moj kolega nabvijo gruber prije tjedan dana (vidio kako mi radimo pa veli to je puno modernije od oranja ) obradu za sijanje ljulja radio je gruberom pa pita kako ja sijem pšenicu jel ide samo gruber i sijačica ili još nešto .ja mu kažem samo gruber i posiješ i amen a on veli jadva čekam sjetvu .
gruberom obradim 1ha na sat i potrošim 10 l nafte a plug 1 h 45 min i potrošim 17 l i još prolaz sjetvospremačem ... pa koje je onda bolje.

Malirus

Član
Tu od
28 Lis 2009
Poruka
581
pitanje teoretsko,

Dali je netko probao proć guberom preko oranja ? ako je kakav učinak ima i dali moze zamjenit tanjurače posto ima valjke iza i ide priblizno isto duboko

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
kolega je ove godine prije sjetve kukuruza pred rotobranom isao sa gruberom. zapekla mu je brazda pa da postedi drljacu. a i gruber izvuce nesto vlazne zemlje van.
imas na stranici prije slika sto je matija case stavio, 2 traga po strnistu pa izgleda odlicno..

Posljednje uređivanje:

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
dali je moguće,odnosno koji bi traktor imao snage da pređe sa gruberom površinu koje se krčila od trnja.divljih ruža,manjih stabala itd... sa cijem da se zemlja prorahli radi sadnje voća na tom dijelu jer oranje zbog korijenja nije moguće.

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=LApzXj3ZBS8&feature=youtu.be[/YT]

grubiranje od prekjučer po strnu od graška...navožena pošteno gnojnica prije i odmah zgrubirano

Posljednje uređivanje od moderatora:

tatar

Član
Tu od
16 Ruj 2009
Poruka
454
zanima me dali netko obrađuje zemlju sa gruberom i sije kakva su mu iskustva sa tlom prvenstveno humus gliste itd.
mi smo dosta zemlje koju smo imali u arendu izgubili jer ljudi kažu da im budemo ubili zemlju jer ju ne okrećemo pa ni u šumi se zemlja ne okreče pa je rahla i plodna .

Zombie

Član
Tu od
29 Ožu 2013
Poruka
629
koji gruber tj zahvat za traktor od 100 ks? imam u planu nesto nabavit do ljeta,a strah me da onda nebi ispalo da ga vucem samo po zraku:D

bole

Član
Tu od
7 Sij 2009
Poruka
639
za dubinu nekih 20-25 cm uzmeš 10 ks po radnom tijelu i odma znas koliki ti gruber treba a za vibro ti treba duplo jači trektor nego za običnoga što sve ovisi šta ima iza grubera

Zombie

Član
Tu od
29 Ožu 2013
Poruka
629
za dubinu nekih 20-25 cm uzmeš 10 ks po radnom tijelu i odma znas koliki ti gruber treba a za vibro ti treba duplo jači trektor nego za običnoga što sve ovisi šta ima iza grubera

aha...negdje sam citao da za vibro treba slabiji traktor jer opruge ublazuju udarce...

bole

Član
Tu od
7 Sij 2009
Poruka
639
aha...negdje sam citao da za vibro treba slabiji traktor jer opruge ublazuju udarce...

čito sam i ja al literatura je jedno a praksa drugo tako da najbolje probaj pa ceš znat,
treba te opruge i nategnut kad uđe u tvrdo pa stisneš kvačilo i zaljepiš se za šajbu koliko cukne na uvratini
jedino što vibro bolje pripremi neostavlja tolike buse kao obični gruber

Zombie

Član
Tu od
29 Ožu 2013
Poruka
629
dali netko ima iskustva u obradi tla gruberom,priprema sjetvospremacem ili rotodrljacom i sjetva kukuruza ili zitarica??

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
ne moze vise ili?
daj neku sliku gdje se bolje vidi gruber...
kakav je oblik radnih tijela? kakav je valjak? koliko duboko ides?
cini mi se malo 2,5m na 130 ks jel...

Najnoviji postovi

Na vrh