E moji dečki,evo,meni jučer skipano šleper pilećeg gnoja,običnog,ne peletiranog.Je da me malo kosnula cijena,jer je narasla na 2300 kn,ali to mi je dosta za 3-4 godine(zato me i kosnulo,jer sam zadnji puta kupila prije tri)Za 2000 kvadrata.Pa ću baciti mineralnog,pa kalcit,i to je to.
Struka me svako malo zbunjuje.Najprije me je učila da kalcinit i organsko ne idu skupa,jer Ca blokira neke elemente i pretvara ih u netopive oblike.Pa mi je onda struka rekla da radim glupost i više posla jer kalcinit mogu posipati na prikolicu sa gnojem i u jednom prohodu,istovremeno riješiti problem.
Kad ja svojim biljčicama dam kokošinjca,papaju ko lude,netreba nikakve prihrane niti stimulatora do početka berbe,a logika me naučila da kada ih posadim,dam im vode koliko žele,a i puno više,a onda im nedam ništa.Pustim ih da malo pate.Neka ispruže to korijenje širom i u dubinu,kako im ne bi moralo ostatak života biti sve tu na dohvat ruke kod vrata korijena.Nek posegnu i za onim za čime se treba malo potruditi.Tako.I još nešto,isto me naučilo,ne čekaj da vidiš da je biljka gladna.Daj joj prije nego prosi,makar nešto i bacio u vjetar.Jer ćeš puno više baciti kada budeš morao popravljati štetu.I ako litra nekog bio ili folijar košta ko 50 kg mineralca,ja ću dati mineralac.Pa sad,što god netko htio misliti,neka misli.