ne bi to puno kostalo,pa racunaj
evo
kod nas ti je dif 100evra,
strugar ti uradi zubcanik za neku ciju neznam kako se krecu ali ja to ne bi nsita platio pa tu imam prednost,ali mislim da ne bi puno kostalo
kardan kao sto sam reko uzmes sa difom,i onda dobije vrlo jebenu stvar,treba ti par dana da to sklepas i pici u sumu
matrix, ne takav diferencijal kao ti sta kazes za 100 evra(pretpostavjam neki od auto), tu je diskusija od originalen zadnji trap od TV, staven na prikolica, znaci ne 9X% redukcija nego 100%.
Nisma sve citao, ali koliko vidim da se sve to radi za tomu vinkovic, i kad mu sve to uradit opet nemoze povuci kao neki traktor sa duplim pogonom , necu sad porediti neke skupe strojeve, ali napr od nekog fiata, store, univerzala od ok 40-50 ks, tako da kazem da se ne isplati to raditi za tomu da bi vozio mozda nekih 2m3 drva po zahtijevnim terenima.Pa onda pretovarj opet naveci traktor jer se sa njim ne ispalti voziti daleko.
malo se neslazem, desilo mi se da nemogu da izvucem moja prikolica za tomo puna gnoja, javim se ja na prijatelj koi ima universala 445 novi tip bez prednja vuca, i prijatelj meni zajebava jos na telefon, dojde on na mjesto otkacim ja prikolica, zakaci on, kada i on nemoze da nju izvuce, pa posle se natezamo, a ako imam kardanka prosao bi sam bez problema.
Ako neko prati tema TV video je kao ja tovarim i preko 3 m3 vlazen gnoj, sto je to vec ozbilna tezina za TV, gde bez kardanka nemoze svuda da izvuce.
Uploaded with
ImageShack.us
tomo bi vukao i 4 m3 drva u prikolica(isprobano), ali prasanje je kuda sve bi prosao i izasao sa ti drva? a ako ima pogonska prikolica druga bi bila prica.
Svakako da se isplati raditi kardanka, za svaki traktor, duri i za motokultivator, pa nije i savoris dzabe pravio kardanka i to za rusa od 70 ks duplak!
Na ova prikolka vec imam diferencijal od lade 1200, nekad mozda i je preradim u kardanka.