powershift
da lijepo je platiti i leci laditi jaja
ali danas bar kod mene nemoze naci nikog da ti dovuce 10 metara drva da prezimis,a da te ne zakine,da ti ne dovuce neka krvgava kaljava,ovako imas svoj traktor, upali pa u sum upa danas dva metra dva,a posto sad sve se teze dobijaju ogrevna drva i to na vrlo teskim terenima,ona sam prilaz kuci nas selu je vrlo jeben,tako da u mom slucaju dobro dodje kardanka,a ja opet i da kupim nekog duplaka,sto nije iskljuceno,negine mi pretovaranje, i sad kad bi imo kradanku ne bi zaziro od snijega,kise.blata lijepo traktor u sumu i po bilo kojim uslovima dovuces sebi drva kakva oces,a ne platis covjeka da ti dovuce,em te zajebe em okasni pa cjepas drva po snijegu,
inace sa kardanskom prikolicom moj tomo bi 2 metra drva vukao gdje god,i uzbrdo i nizbrdo,i po snijegu i po vodi.........
savo sto si tice klatece i pognoa na njoj,vrlo tesko da se napravni nesto a da bude u funkciji klacenja i same stabilnosti prikolice,kao ona sto si pravio za vladimirca,
moglo bi nesto sa osovinama od nekog kamiona,ali opet to nije funkcija klatece.
dakle stavis dif iznad kalteceih osovina na njemu neki manji tocak,e sve to povezes gusjenicama,ili nekom vrstom gusjenica,kao neki lanci,koje su izmedju povezani sipkama
al ne bi to bilo neprakticno za voznju po asfaltu
jedian mogucnost je da redi nesto preko lancanika,ali da li oni mogu izdrzati teret u nekoj home made izradi