edosoko
da imam ja covjeka ali nisam ni bas bezobrazan da mu stalno trazim po jeftino,ipak nisam toliko halapljiv
ja sam mislio da je to sistem koji mi je neko objasnjavo,da na polu osovin ima nesto ko zglob,koji kad dodje do odredjenog opterecenja na poluosvini pomjeri,savije,ublazi udar i tako ne puca poluosvina,mislim da je tako na serijama 800.
po sistemu bertolinija mogla bi se napraviti dobra kardanka.
dakle pricao sam sa strugarom i on kaze da bi mogao da pricvrsti tu zbcanik lako,ubacivanjem nekih kajli koje ce to drzati,a moga bi i bolje da to uradi struganje novih zareza,da se preko njih uzubi zubcanik,ipak ova varijanta kajli je laksa ali ne i bolja,ali po meni posto se taj pogon nece stalno koristiti moze i na kajlu,i kaze jos da mu nije ni problem napraviti zubcani kakav hocu,jedino je problem njegove zavrsne obrade mislim na onaj sloj kojim se zalije zubcanik kojim se sprecava njegovo ostecenje i krunjenje,neka neko kaze pravi izraz za to
dakle kad bi sve to sredio u difu. treba nabavit dif od lade nive jer ja jaci od obicnog kod lade 1300,savo je to objasnjavo,a i na njima su 16 felge. kardan isto uzeti od nive,sve to ocerupati sa jedne na otpadu,ja bih stavio gume 7.50 r16 posto takvih imam a i visocija je prikolica,mogu i 6.50 16 ali sa vecim gumama smanjuju se obrtaji i netreba reduktor veceg odnosa........... e sad pravo pitanje da li bi tomo moga to uopste vrtiti sa svojom snagom od 18ks.....