powershift
Dobro znana faca
- Tu od
- 13 Stu 2007
- Poruka
- 2,912
ZJ maher, racuni nam se slazu, samo sto sam ja rcunao za max okretaje vratila 540, a ti 720, kod mene izlazi 16 km/h a kod tebe 24, zbog vecih okretaja vratila.
ja mislim da smo ovo već apsolvirali :roll:matrix123456 kaže:dakle moze e kod mene nemoze jer brzina izlaza kardana zavisi od reduktora npr ako traktor vozim u 1 sporoj i okrece se kardan enkom brzinom i kad presaltam u drug traktor ide brze ali kardan ide isto
našao sam ja u koga je razdvojen a da je duplo jači od nivinog , čak ima i kočnicu na sebimatrix123456 kaže:da reduktor od nekog dzipa bi bio dobar,moze i od nive jer je on nekako najpristupacniji i naj jeftiniji,a kao uzems od nekgo dzipa kao sto je moj onda ti je redukcija i blokada reduktora na istom stepenu sto nevalaj do kje to u nive razdvojeno
savoris kaže:ja mislim da smo ovo već apsolvirali :roll:matrix123456 kaže:dakle moze e kod mene nemoze jer brzina izlaza kardana zavisi od reduktora npr ako traktor vozim u 1 sporoj i okrece se kardan enkom brzinom i kad presaltam u drug traktor ide brze ali kardan ide isto
našao sam ja u koga je razdvojen a da je duplo jači od nivinog , čak ima i kočnicu na sebimatrix123456 kaže:da reduktor od nekog dzipa bi bio dobar,moze i od nive jer je on nekako najpristupacniji i naj jeftiniji,a kao uzems od nekgo dzipa kao sto je moj onda ti je redukcija i blokada reduktora na istom stepenu sto nevalaj do kje to u nive razdvojeno
pojma nemam , djeluje mi da je od nekog kamiončeta pošto ima ovaj izlaz nasuprot ulaznog kardana na kome vjerujem da je bila hidraulična pumpa i ima posebno komandu da se uključi taj izlazZJ kaže:Savo, od kojeg je to vozila?