Da vas čujem na čijoj ste vi strani?
Otac (38) našao se pod istragom jer je malodobnom sinu još od njegove 6. godine omogućio da upravlja traktorima, kamionom i osobnim automobilima. Sin
danica.hr
Otac je pristupio uvođenju djeteta u život, na onoj imovini koju ima. Ako dijete može normalno koristiti sve elemente i upravljačke komande tih strojeva, nema razloga da uz oca uči i nauči. Ja u tome ne vidim nikakvu otegotnu okolnost. Mati je rastavljena od oca i ona tjera svoj inat. Nema pravila od koje je životne dobi dijete sposobno učiti pojedine vještine.
Otac je po mojem jako griješio ukoliko je dopuštao da dijete, koje vješto upravlja vozilima, sudjeluje u prometu, na javnim prometnicama, te na taj način krši zakon i izloženo je pogibelji, ne nužno radi svoje loše vještine i neznanja, nego svih drugih koji sudjeluju u prometu.
Ove službe i institucije Države nisu nikome pomogle. Barem ja za to ne znam.
Ja sam svoje kćerke učio i naučio voziti prije polaganja vozačkih ispita, izvan javnih prometnica.
Sina sam naučio voziti karting i yugo, izvan javnih ptometnica. Vozio je osobni auto na rikverc kao mali dečec, stotinama metara uz prepreke, bolje nego četvrtina današnjih vozača vozi s višegodišnjim stažem u naprijed. Ja sam na to ponosan. Da se onda pohvalim do kraja i svoju sam suprugu naučio voziti kao djevojku, na tristaču, položila je vozački prije punoljetnosti, samo je na rođendan preuzela svoju vozačku.
Nije grijeh učiti i naučiti djecu i mlade vozačkim vještinama, jedino je bitan način kako to nastojimo napraviti.
Ovaj otac je večinu odgoja odradio uspješno, pogriješio je samo ako je dijete pustio u javni promet.
Ako i nisam u pravu, to je moj konačan odgovor 🥂