• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

POLJObirtija

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Dijetetu od 6 godina dati traktor u ruke?

Ajd da je 12-13 godina pa još koliko toliko ok.

Ali ovo nije u redu..

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Da vas čujem na čijoj ste vi strani?

Otac je pristupio uvođenju djeteta u život, na onoj imovini koju ima. Ako dijete može normalno koristiti sve elemente i upravljačke komande tih strojeva, nema razloga da uz oca uči i nauči. Ja u tome ne vidim nikakvu otegotnu okolnost. Mati je rastavljena od oca i ona tjera svoj inat. Nema pravila od koje je životne dobi dijete sposobno učiti pojedine vještine.

Otac je po mojem jako griješio ukoliko je dopuštao da dijete, koje vješto upravlja vozilima, sudjeluje u prometu, na javnim prometnicama, te na taj način krši zakon i izloženo je pogibelji, ne nužno radi svoje loše vještine i neznanja, nego svih drugih koji sudjeluju u prometu.

Ove službe i institucije Države nisu nikome pomogle. Barem ja za to ne znam.

Ja sam svoje kćerke učio i naučio voziti prije polaganja vozačkih ispita, izvan javnih prometnica.
Sina sam naučio voziti karting i yugo, izvan javnih ptometnica. Vozio je osobni auto na rikverc kao mali dečec, stotinama metara uz prepreke, bolje nego četvrtina današnjih vozača vozi s višegodišnjim stažem u naprijed. Ja sam na to ponosan. Da se onda pohvalim do kraja i svoju sam suprugu naučio voziti kao djevojku, na tristaču, položila je vozački prije punoljetnosti, samo je na rođendan preuzela svoju vozačku.
Nije grijeh učiti i naučiti djecu i mlade vozačkim vještinama, jedino je bitan način kako to nastojimo napraviti.

Ovaj otac je večinu odgoja odradio uspješno, pogriješio je samo ako je dijete pustio u javni promet.
Ako i nisam u pravu, to je moj konačan odgovor 🥂

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
I ja sam u tim godinama počel voziti traktor, najprije uz očev nadzor, kasnije samostalno, vozil sam ga bez dozvole i registracije svud i svakud. Tek s 23g. sam položil.
Godinama sam gledal klince kak voze veće traktore od mojeg…i nikad se, hvala Bogu, nikom (u kraju) nije dogodilo.
Ali, onda su bila manje “administrativna” vremena nego danas…

Muka mi je kad čujem da se socijalna sluzba počne petljati u živote normalnih ljudi, dok prave probleme ne rješavaju.

Sustav želi kazniti vrijednog čovjeka, dok besposličare ne dira…

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
586
Sa 5-6 godina počeo voziti samostalno traktor, traktorom na sajlu podizao korpu sa tačkama punim betona za zidanje kuće..
Obavljao kompletno sve poljoprivredne poslove sa svim priključcima... Sa 13 godina po šumi pilio drva motornom pilom, e jbg, tu sam porezao lijevo koljeno.... Sad da se to desi djetetu, starci plaćaju jebenu novčanu kaznu, policija, centar za socijalnu skrb i druge zajebancije...

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Nije dobro dati da se razvija u pozitivnom pravcu. Imam potrebu da sarađujem u sklopu svog posla i napravim dodirne tačke sa svim tim službama i mogu reći najčešće u njima rade čudaci, šljam strogi, loši porodični odnosi a drugima znaju kreirati život i davati savete, i tako se ponijeti bez stepena ikakve tolerancije na grešku. Ma strašno je da gej bude dečiji pedijatar, radnik centra za maloletničku itd, bez uvrede opredeljenja.
Jedna poznanika radi u centru za soc.rada, dijete je iz vanbračne zajednice, majka ju radila kao maloletna, njezina sestra po majci se udala maloletna i od te sestre kćerka i sad ona hoće rez da to dvoje mladih rastavi. U jednom razgovoru ja joj kažem vaša je genetika da se udajete i rađate maloletne i zaboravi zakone tako ste to nasledile i nepravi od toga glupost, nemože to niti jedan zakon ispeglati.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Sad tek vidim kak smo mi zapravo mali, točim brod, 170litri benzina, i to još malo nagazin da stane do guta kad veli radnik da imaju najavu za popodne točenje par brodova od 40000litara pa naviše. To se direktno toči iz cisterni.
I da onda benzisku zatvaraju za nas male.
Eto kak mi mali niš ne valjamo.
Žalosno ali mi mali niš ne valjamo.
Mi koji radimo i trudimo se kak znamo da malo uživamo.

Najnoviji postovi

Na vrh