• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

POLJObirtija

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Joj kak ja volim pomagati.
Vani lije i lije kišurina, a ja nekaj montiram da si prikratim dugi dan. Kad vidim po cesti idu mladić i cura, drže se pod ruke i stisnuli se jedno uz drugo dobrano pokisli. Viknem ja prek plota: "čekajte malo vam dam hambrelu kaj nebute kisnuli". Stanu oni, a ja im dam staru hambrelu z dve potrgane šibe, ali je još kaj nova, koju sam baš imali pri ruki. Nisam ih ništ pital tko su i kaj su i z koje su zemlje, reko kaj im nebum trošil vreme, a i mene čeka posel. I tak krenu oni dalje, a meni srce tak puno kaj su mi šteli gumbi popucati na robači. I tek sam se onda setil da sam im zabil nekaj reči. Oni su več malo poodmakli, a ja viknem za njimi na sav glas: ¨hambrelu mi morate vrnuti¨. Nisu nikaj reagirali, pak nisem siguren da su me čuli, a morti me nisu ni razmeli jer možda nisu bili naši. I ve sem malo v brigi.
Joj kak ja volim pomagati. :unsure: ;) :ppozdrav:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
A sudeči po računu nije sve tak crno..... može se ako se hoče.
Nije ni čudo da je parking pun i svi astali zauzeti

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Zabadav, da se bit na moru za 2000€za 10 dana.
Gledal sam kak se oni muče kaj masline imaju, na kojim bregima i kamenima, kaj se muće, kad vodu nose za zaljevat, onda kad to vidiš da je skupo ulje ustvari je zabadav.
Stvarno vredni ljudi, ali malo je takvih.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Najbolje sladoledare pokriviti za propalu turisticku sezonu..dobro da se ne usporeduje cijena goriva s kuglom sladoleda...namjerno idem k njima i s guštom platim 2 e kuglu.druge godine budu pekari na tapeti..nikome nije to smetalo dok u centrima nije bilo sladoleda i peciva kao danas.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Tebi je cjena goriva manje važna.
Tebe brine cijena baterije :hahah:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
je..ali više mi to nije problem jer kupim novu beteriju za par kuglica sladoleda..i sad ti reci da je beterija skupa?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Još malo i ništ nam nebu problem, možda korica suhog kruha.... nebu ko danas kad sam ja skoro pola bacil ribama da ne zavrsi u smeču

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ove smo godine naš plastenik premjestili s jednog kraja povrtnjaka, na drugi, odmaknuto približno na 1,5 m od susjeda. Oni imaju orah, koji je pred koju godinu več bio raširio svoje grane cca 4 m u naš povrtnjak. Zatražio sam od susjeda neka to dovedu u red i u granice svojeg posjeda. Pokazali su da im to nije dobro sjelo, ali dali su porezati te grane. Polako se orah ponovo širi preko, na nas.
IMG_20230806_103329.jpg

Jutros mi je supruga uz kavu rekla da je plastenik sav izbušen. Ja pitam od tuče, veli ona ne, od oraha. Išao sam na vrt po povrće za juhu i pregledao plastenik. Ovako izgleda u zoni ispod grana oraha:
IMG_20230806_103401.jpg
Kao da ga je opalila sačmarica. A ovako izgleda cca 2 m dalje, od ulazne strane :
IMG_20230806_103412.jpg
Kao nov.
To mi je nametnulo niz pitanja, od kakva je to kemija u tim eteričnim kapima koje kaplju s orahovih grana, do toga kakav je to PVC pokrov plastenika? Viđao sam ja štetu i ranije, recimo u toj zoni posađenom, na mladom krumpiru. Odjednom bi izgledala mu cima kao s uljem pošpricana i počeo bi venuti. Isto sam viđao ranije, a i ove godine na grmu ogrozda tu uz ogradu, odjednom lišće nauljeno, počne se frkati, žutjeti, propadati.
Sad mi je mnogo jasnije zašto je moja supruga nezadovoljna tom situacijom, nju to več srdi dugo vremena, godinama. Plastenik je dokaz kakva je to bezvezna situacija u našim životima.
Oni žive u centru grada, fučka im se za taj grunt, čekaju da naleti neki bedak kupac i masno im plati, jer to su isposlovali dohranom glupe stare bakice koja je pobjegla iz staračkog doma... To je njihov sport i zanimacija...
Eto novo, novo, nenormalno...

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Na mjestu gdje sam porušil topole mislim nekaj posaditi za mlade generacije. Kao jedna od varijanta je da zasadim crni orah, ali mi vele da se on nemre saditi u kombinaciji sa drugim vrstama jer ispod njega ništa drugo ne raste. Razlog tome je kaj ima jako puno tanina kojeg ispušta. Valjda je takva situacija i sa domaćim orasima. Meni bude to odgovaralo jer barem nebude ispod kupinca i ostalog drača. Samo treba malo počekati da se sadnice dignu. :unsure:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Samo mu posječeš grane koje idu prek ograde.
Tak meni susjedi redovito delaju, bez pitanja (da ne idem u detalje...).

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
je..ali više mi to nije problem jer kupim novu beteriju za par kuglica sladoleda..i sad ti reci da je beterija skupa?
Gleda sad malo cijene u Ciaku.... dosta bu tebi kuglica trebalo za bateriju.
Odi ti to kresni dok sam još tu da ti svoj popust dam ;)

Nebi ja ovo ni pisal ali sam se maločas tebe setil.
Dojdem ja doma a na parkingu infuzija.
Pita me čovek (valjda zato kaj drlju vozim) jel imam mozda kablove. Kupili su oni nove ali......
Velim im ja da nemam ali nek ne kurblaju odma nego nek pričekaju da se malo pripuni.
Idem se ja gore tušnut pa ako i dalje nebu čio palit nek me alarmiraju, znaju gde sam.
Imam ja kljuc 13 pa bum resil problem.

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
od kakva je to kemija u tim eteričnim kapima koje kaplju s orahovih grana, do toga kakav je to PVC pokrov plastenika? Viđao sam ja štetu i ranije, recimo u toj zoni posađenom, na mladom krumpiru. Odjednom bi izgledala mu cima kao s uljem pošpricana i počeo bi venuti. Isto sam viđao ranije, a i ove godine na grmu ogrozda tu uz ogradu, odjednom lišće nauljeno, počne se frkati, žutjeti, propadati.
Kak je rekel kolega @lijeskakc, veliki udio tanina + veliki udio juglandina (otrovna supstanca).
Po toj supstanci je orah i dobil latinski naziv
"juglans regia"-europski orah i
"juglans nigra"- crni orah, ili znan kao američki orah

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Pita me čovek (valjda zato kaj drlju vozim) jel imam mozda kablove. Kupili su oni nove ali......
Velim im ja da nemam ali nek ne kurblaju odma nego nek pričekaju da se malo pripuni.
Idem se ja gore tušnut pa ako i dalje nebu čio palit nek me alarmiraju, znaju gde sam.

Danas ne..danas je sveti dan..sutra možda.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953

Čekaj malo :unsure: to bezvremenski vauvau neče na moru kresnuti :unsure:o_O

Najnoviji postovi

Na vrh