ni med cvetjem ni pravice...
menjaj profesiju, još si mlad...viš da kapetanska penzija slaba...
A viš da volim mora, volim ploviti. To mi u krvi, volim plave lagune,koraljne grebene.
Duboka mora, oceane, sa dalekozorom gledat bridove, ledenjake🙂
Navečer sesti i gledat zalazak sunca, zapalit lulu, duhan od vanilije kaj lepo diši.
Pa to je uživancija.
To voliš il ne voliš. Teško je nekim ljudima objasniti kaj znači biti kapetan duge plovidbe, cijeli život si na moru, razdvojen od familije, kruh sa 7kora je to kak se veli. Ali kad nekaj voliš to i delaš, tak i ti, ti si primjer za druge, sve delaš bez da ti kaj kapne sneba, nikoga niš ne čekaš, nisi na telefonu da nazivaš agancije, kad bu ovo, pa ono, ti si koji živi od svojega rada, jedan obični gospodin za uzor.
Za uzor drugima🍻🍷zanimljivo je meni ove gledat kaj nam farbaju oči.Ja neznam jel još neko primjetil da si ti jedini na forumu koji se ozbiljno baviš nečim i od čega živiš.
Pa de toga ima da tebi neko mora platiti da obrađivaš svoju zemlju?
Mene zanima kao menađera i diplominiranog ekonomista(friškog) zakaj se nekome mora davat lova da obrađuje svoju zemlju?I još kuka? Na koji štos je to tak?Ako ju nećeš delat daj nekome ko oće, i adio mare.
Neko bi ju delal bez tih poticaja, samo da ju dela, jer kad nekaj voliš to i delaš, samo je bitna volja, mora se reći ja to želim, ja to mogu. I ide posel, glatko sa veseljem, iz ljubavi se dela, sa žarom, sa srcem. 🙂
Kak su naši stari sve delali i mogli tak. 👍🍸
Ja sam ove dane skoro mjenajl profesiju od kad sam postal diplominirani ekonomist, ali još sam na brodu, sad imaš tih tečaja on line da nekaj postaneš, nije ko nekad da moraš iti nekam. Za par vur si ing, ili diplomirani pravnik.
Moja ljubav su more i brodovi.
Ali i ekonomija mi je sad zanimljiva.
Ti si moj idol i uzor, kad se nekaj hoće to se i more, bez ikoga, ne čekaš nikoga niš. 👍👍🍻
@rudamaca za sad nejdem, neznam kam me život i koja mora odnesu.
Znam da je to dosta opasno, i kad sam polagal za ronioca isto mi nije bilo svejedno. 👍🙃😎