Ako netko laprda gluposti,onda si to ti topran!Molim te,po ovome što si napisao ja bih rekao da si balirku vidio samo na videu.Pa u dobroj masi se može napravit i po 400 bala na jutru zemlje,a po tome izađe 800 bala na hektar,cca.Znači sa 3 hektara se može napraviti debelo preko 2000 (dvije tisuće) bala.I to po meni,za jednu smjenu ako je balirka ispravna i nema kvarova.I ova teza da je vijek balirke 20-50 t bala..
:supz: Moš' mislit.Naša welgerica ap 45 radi godišnje od kad je kod nas minimalno 12000 (12 tisuća) bala.Po tebi bi ja svake druge godine morao kupiti drugu balirku i to novu...E moj serviser,ako ti misliš da ćeš pomoć ovakvim glupostima.... :rolfer:
Oprosti, zadnja namijera mi je bila nekoga uvrijediti, ali te molim da uzmeš neki poljoprivredni savjetnik, pogledaš koliko možeš dobiti tona DTS-a po ha...
Po tebi suhog sijena po ha, u jednom otkosu ima cca 14,4 tona? (800 bala po 18 kg)
Mani se tog što već trošiš..
Netko već ima Fahr HD 400 (Poljakinju), najmoćniju prešu na 10-11 rolkica, klipom najtežim kojeg sam vidio, i težom par sto kg. od konkurencije, pa nek na tabli napravi preko 40 t. sijena. (Pet šlepera nametanih sa sedam redova, da na knap ne zapinje za žice od struje/telefona)?
HD 400, i Poljakinja to mogu... AP 45, nemoj me nasmijavati...
Ako si tu AP 45 kupio novu, ili rabljenu, trebao si dobiti priručnik za rukovanje i održavanje, pa mi pročitaj koji joj je životni vijek (bez ozbiljnog remonta)?
I naravno množenjem hektara i bala, možeš napraviti 100,000 ako odradiš i treću smijenu...
Koje vražje smijene, balirati se može samo po suncu, ili i to samo gledam na videu?