Ja mislim da je tebi kardan bil predugačak :scratch
Ja mislim da je tebi kardan bil predugačak :scratch
A brusilice nije bilo u blizini ..........:scratchKardan je bio na knap...ali nisam imao drugi nego taj...znači nisam prvo zakačio prikolicu pa kopčao kardan nego sam istovremeno "nailazio" traktorom na kardan ( kardan drzo kolega i centrirao na trakotr) a ja istovremeno centrirao rudu u pufer.
Pa na ovo ti nemam šta reći osim da si dobro prošao koje greške praviš :shock: :shock:Ne znam dečki evo platio sam tu prikolicu oko 3 500 maraka, i ove budalaštine i lomovi iziđoše jos oko 600 i sad mi treba drugi kardan i on ti je oko 100- 200 pored prikolice moro izdvojiti jos 400 za rolo bale...doista ne nalazim s ove tačke gledista nikakav smisao u njenoj kupovini, nikakvu ekonomsku računicu niti računicu spasavanja leđa od rada...mada me i član Tine uvjerava da će ona doći na svoje, da će ona pokazati svoju vrijednost...ovako mi se čini da sam je kupio samo da mi crpi pare i živce...
Doista se čudim i Cawboyu i onom njegovom kolegi sto je kupio kako da tako oni mogu raditi slatko i bez problema s samoutovarnom...tačno bih došao na tečaj da ste bliži...ne znam...nemam rješenja nikako...eto.
Kardan je bio na knap...ali nisam imao drugi nego taj...znači nisam prvo zakačio prikolicu pa kopčao kardan nego sam istovremeno "nailazio" traktorom na kardan ( kardan drzo kolega i centrirao na trakotr) a ja istovremeno centrirao rudu u pufer.
Nema veze ko je vozio traktor, nema veze ni to iz koliko je komada kardan samo ako se da normalno skupljati i rastezati. Greška je bila u tome što je kardan na knap! Čim si krenuo sa traktorom odmah je počelo savijati kardan i nabijati ga na izvod iz prikolice. Preko svake međe, jarka, uzvišenja... bilo se sve gore i gore... Kažem dobro si prošao jer je lako mogao stradati reduktor na prikolici. A on bi te vjerovatno koštao puno više i para i vremena i živaca...A da sam mogo kupiti nov novcat s lamelama mogo sam...hebi ga dečki...ako je to stvaran uzrok, znam da sam od početka ja kriv jer niko nije radio i vozio traktor nego ja, ali da sam ikad razmišljao da ce razlog biti taj...nisam...
Ovaj kardan sam koristio za silokombajn i onda sam kupio kardanske cijevi, platio je oko 50-60 maraka i odnio komšiji da zavari, izmjerio duzinu i povukao mu crtu...čovjek je zavario, doduše nije centrirao ali eto da je centrirao najbolje sto je mogao kad to nije bio problem nego knap kardan...
Sto je još gore nisam našao dovoljno jedne kardanske cijevi nego 3 različite tako da je i sam kardan bio ne iz 2 nego 3 nastavka...
Išao sam na krpljažu...al eto...
Mozete se i nasmijati ali nikom nije gore nego meni i niko tu grešku nije platio nego ja...a da je glupo glupo je... do kraja...e ***** ga ja.
Na ovu temu može katanac.