Ne, jer ako imaš mogučnost podmazivanja, mast a sa njom voda, zmazanoča.... nemaju kud van pa ostaju u ležaju.Bi li možda bilo najbolje kupiti obostrano zatvorenog pa jednu stranu otvoriti, a da prema semeringu ostane zatvoren
Uspel sam sve rastepsti. Semering sam naravno uništil. Bum sutra pogledal, nadam se da je ostala oznaka, a ako nije bum valjda nekak zmeril vanjski promjer.Lančanici idu rukom, izvlačiš gornjeg i donjeg istodobno, ne treba rastepati lanac.
Lagera sam izvlačio radapcigerom, pošto imam, no nije bilo nekog velikog otpora.
Mislim da bi išli kljuckanjem.
Pazi da ne iščupaš cijelu osovinu iz desnog lagera,

Pogotovo kad je ležaj u uljnoj kupci onda se skinu zaštite kuglica ležaja . Na semering mora dolaziti ulje jer zato je taj semering tu da brtvi osovina - kućište. Ako je zaštita na ležaju metalna ( i ona je rupičasta ) pa propušta ulje prema semeringu to je onda donekle dobro ali ako je zaštita PVC onda na usne semeringa ne dolazi ulje ili jako slabo i to nije dobro jer onda će semering brtviti na suho. U tom slučaju semering ili pregori i radi utor na osovini. Pritisak ulja u kućištu je uvijek prisutan i kućište može imati malu rupicu za odušku. Mada tu vjerojatno je nema nego je količina ulja u kućištu negdje cca 30- 40 % zapremine cijelog kućišta i na taj način se pritisak kompezira.Taj ležaj je u ulju. Mislil sam da bi jednostrano zatvoreni ležaj smanjil pritisak ulja na semering.

O da, broj kuglica je i te kak bitan za nosivost ležaja.Ako se razlika u oznaci iz brojčanog dijela odnosi na broj kuglica, onda to nije jako bitno.