• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Popravak kućanskih aparata

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
IMG_20220819_115810.jpg
Ovime ja par godina pratim potrošnju 1 klime. Cijena je bila između 150-200 kuna.
😂🤓 (Očekuj da ti dok si jako smanjiš račun za struju na vrata pokuca ekipa Elektre.
Dobar dan kontrola, zašto ste smanjili račune i potrošnju?
Misle da smo svi lopovi, samo su oni pošteni. 😂🤓 Meni su tako došli, a ja im pokazujem: solarno za PTV, nema više bojlera na struju od 100 lit, pa kuhamo na indukciju, nema više klasike, pa svijetlimo na LED žarulje, pa premo rublje i posuđe po jeftinoj tarifi. Nema veze, rekli su mi moramo svu struju provjeriti. Pa tu vam je, ja sam im se smijao kao lud, jedan je kontrolor samnom išao 2 god u školu 😂🤓. Na kraju su skužili da ja živim ispravno, štedljivo, a oni dižu uzbunu jer sam smanjio potrošnju 😂🤓.)

Posljednje uređivanje:

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,922
.........
Tako gledam dolje u podrumu škrinju, sva je napikana od hrđe kaj je probila, a hladi ko bedasta. Jutros sam ju odmrzla, očistila led unutra i vratila sve opet unutra, sad si mislim,........... :)
Ti uređaji za hlađenje troše samo kad ih nešto izvana zagrijava!
Obloži ga stiroporom, ali ne i zadnju stranu gdje je izmjenjivač. (ma možeš i tu stranicu, ali treba malo kemijanja)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ma bedaki wirphulovski i elektrolukski, umjesto da im pećnica štedi struju, ona ju troši bez veze dok ne treba...
Ne mogu si oni, radi tebe kojoj se to ne sviđa, dopustiti da se neko dijete opeče na vrata pećnice…a to bi se moglo dogoditi kad se završi pečenje.
Koštalo ih je pa su naučili i riješili problem.
Ak ti se ne sviđa, peci u rolu na drva. Taj nema ventilatora…

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
Nije baš neki razlog za ventilator. Dijete se može opeći i kad pećnica dela,a ventilator ne.Ventilator je ugrađen s drugim razlogom. A to kaj dela posle pečenja je bez veze

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Podržavam sve koji vele da ventilator bez veze kasnije radi dugo.
Par minuta još mogu razumjeti ali više od toga ne shvaćam.
Vjerujem da je to neki kvar na mehanizmu koji tom opcijom upravlja.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
917
Nije kvar nego to tako mora biti kako se element iznutra ne bi topio i kako bi ploča za kuhanje (tko ju ima iznad) efikasnije radila. U mom slučaju je iznad rerne indukcija i čim rerna radi punom parom, indukcija i na jedinici odmah uključi svoj ventilator, a kad je element hladan, uključi se dosta kasnije. I takvi ventilatori ne troše skoro ništa struje, sve po par watta, kao i LED žarulja.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Nije baš neki razlog za ventilator. Dijete se može opeći i kad pećnica dela,a ventilator ne.Ventilator je ugrađen s drugim razlogom. A to kaj dela posle pečenja je bez veze
Nemre, jer vrata su hladna. Kad bi ventilator prestal raditi, zagrijala bi se.
Može biti jedino da se s vremenom pokvaril vremenski relej.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
917
Nemre, jer vrata su hladna. Kad bi ventilator prestal raditi, zagrijala bi se.
Može biti jedino da se s vremenom pokvaril vremenski relej.
Tako je, zrak struji kroz vrata i hladi ih. Može biti da ima termostat umjesto releja, a kako je sad ljeto, ambijentalna temperatura je veća i ventilator automatski duže radi.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Fučkaš ti peč na kojoj su vrata hladna..... moja pokojna baba, a i ja još danas kad imam volje, je otvorila vrata, prerezala krumpir na pola, posolila ga a mi deca smo u nju gledali ko u televizor i čekali da koricu dobije......
Mi smo to zvali pole, a da vidim koja bu danas moderna peč takvu hranu ispekla :ppozdrav:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Imam jedno takvo (Brennenstuhl) brojilo, kupljeno davno u Lidlu.
Zanima me jel to stvarno mjeri djelatnu snagu ili računa prividnu, jer to nigdje ne piše.
Ak je prividna (znači UxI), onda je to drek, a ne brojilo.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Da, piše W. Ali jel to istina ili je VA?

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
917
Da, piše W. Ali jel to istina ili je VA?
Sve to radi po principu voltmetra kojem je dodana zavojnica za mjerenje struje, a elektronika onda množi dobiveno.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Možda sa tim kalkulacijama bi bila samo glavobolja. Strug 7,5kw, glodalica 5,5 kw, aparat varenje 17 kw,..

Najnoviji postovi

Na vrh