• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Popravak kućanskih aparata

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
919
Kockasto sa cetirin izlaza sam rekao jer drugacije nijesam mogao da ga opisem jer ne znam kako se zove, prvi put se srijecem sa tim 🙂. Isto je punjenje kad ga stavim na akumulator 5-6 v.

Prilozi

• IMG_20221214_172327.jpg
    IMG_20221214_172327.jpg
    25 KB · Pregleda: 20

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Ma dobro, slikao si kocku, bolje cijelu unutrašnjost, no što je tu je.
Ako kažeš da na akumulatoru ima samo 5-6 V moguće je da je akumulator za baciti, a moguće je da je taj punjač ispravan.
Izmjeri izmjenični napon praznog hoda sekundara transformatora, pritom skini žice s kocke.
Onda vrati žice i izmjeri napon na klemama punjača bez akumulatora. Kroz ta mjerenja mi dobijemo malo više uvida, ako želiš...

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
919
Nismo se razumjeli akum je ispravan napunio sam ga sa drugim ispravljacem isto einheel samo 5ah. Nego ovaj punjac daje istu voltazu naprazno i na akum kad stavim stipaljke, rece komsija da je crkao gkrec a to je ova kocka 🤣

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Ne razumijem ako spojiš na napunjeni i dobar akumulator od 12V kleme tog punjača, kako izmjeriš tih 5-6V ???
Sada si tek spomenuo Einhel, morao si to reči odmah, nema veze ja sam bio vidovit i znam koji je 😖, samo nisam sinoč našao slike dok sam takvog slagao.
Probaj zamijeniti tu kocku drugom ispravnom istih karakteristika. I nisi mi odgovorio da li si imao krivo spojene kleme.
Ja sam popravljao puno punjača, mnoge sam izradio od nule i prodao, ali teško te mogu rszumijeti. Daješ malo informacija. Žao mi je, iskren sam. Nismo vidoviti, samo smo obični ljudi.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,871
Dok smo već u temi.

Ja imam od pokojnog djeda još neki stari ruski punjač akumulatora.

Možeš birati 12/24 i min max (amperazu).

Moraš paziti da ti ne ispadne da ne razbijes pod 😂.

Narančasti je ako to nekome šta znači.

Napunio je već akumulatora i akumulatora ( ne kod mene nego kod djeda i starog. Imali su kamione, jedno vrijeme čak i trgovinu akumulatora).

Jel taj punjač čemu pored ovih modernih digitalnih?

Mislim imam ja i lidlov punjač. Ali me zanima šta mislite o tim starim?

Hvala

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,176
Nisu baš kućanski aparati,ali neznam gdje da pišem
Na ford fiesti 2004 god skinut akumulator i nakon toga radio traži kod,međutim problem je što tipka br 5 ne radi(za stanice)a potrebna je za utipkati kod
Da li se može riješiti bez vađenja radija?

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,871
Završio mi moj vjerni Mx anywhere 2s u čaši soka zahvaljujući mom sinu.

Rastavio ga, osušio, oprao isporopilnim alkoholom.

Radi, spoji se Bluetoothom, ali čim se spoji zablokira explorer. Restart explorera i radi sve normalno, ali ne da iz njegove aplikacije da se promjene naredbe dodatnim tipkama.

Nikakvu štetu ni kratki spoj ne vidim nigdje. Ne znam ni sam šta bi moglo biti.

Znači dodatne tipke rade, ali ne daju promijeni funkciju.

Završio je i laptop pod istim sokom. Ali nakon komplet rastavljanja, pranja isporopilom i nove cmos baterije radi ko novi...

IMG_20221221_010347.jpg IMG_20221221_010341.jpg

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Imam i ja takvog miša, samo je suh ;)
Iako ovaj ima par boljih stvari, MX1 mi je bolji. Na ovom nikak SW da radi kak treba, ne radi bočni scroll...Na starom nikad problema.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,871
Uzeo sam ja anywhere 3 odmah. Ali nije to baš jeftina igračka da se ne proba popraviti.

Imam mx1 master. Eno ga negdje u šupi pospremljen uz komp i čeka da se ured dovrši. Ali nije Bluetooth nego preko logi adaptera.

Ali od kad je dijete iz kuće izbacilo sam uzeo Bluetooth manjeg da mogu lakše bježati po kući, a i iskreno da ti kažem ergonomija mi je nekako bolja na anywhere nego master.
IMG_20221221_101700.jpg

• Like
Reactions: ZJ

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Ja i dalje koristim onaj micro dongle, jer preko istog ide i tipkovnica Logi K360.
Rekoh, stari MX1 mi je bolji, samo je težak ko kamen radi 4 NiMh baterije u njemu, jer bolje funkcionira. Ovaj stalno "ratuje" sa svojim SW-om, no zgodno mu je riješeno punjenje, jer ga pretvoriš u "repatog" miša.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,871
Ma to je jedan od razloga zašto ga i koristim. Uvijek su mi baterije odlučile krepati u nedjelju u 10 navečer. Ili za Uskrs, božić i tako 😂...

Imao sam ja isto tipkovnicu ali je odlučila umrijeti 😂. Ali prva liga mi je bila tipkovnica. K800 sam imao.

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
919
Moze li mi neko reci koliko v i ah je dovoljno da nadjem neki adapter za autoradio koje bih stavio u radionici da svira dok raduckam neke stvari? Moze li punjac od aku busilice 12 v 5-6ah?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
A kak ga misliš puniti?
S 40Ah bi trebalo raditi 8...12h.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
899
Moze li mi neko reci koliko v i ah je dovoljno da nadjem neki adapter za autoradio koje bih stavio u radionici da svira dok raduckam neke stvari? Moze li punjac od aku busilice 12 v 5-6ah?
Punjač ili baterija? Jer Ah je jedinica za kapacitet baterija. Ako je 5-6 A, bit će ti to dosta, ovi bez navigacije troše ispod 5 A.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Niti je radio radio, a niti je punjač punjač.
Uključi pored jednog radio prijemnika kineski punjač za e-bicikl ili e-skuter pa slušaj što proizvodi zvučnik - šššššuuuummmm.
Nagledao sam se u struci auto radio prijemnika od jeftinih do skupih. Ugradiš mu ga u auto, on krči, veli gazda, pa složi mi blokadu radio smetnji. Ja na kratko takvome spojim svoj radio odbačeni u garaži i ne krči više.
Ovakva pitanja: ja bi slušao radio na punjač, su nedovoljna za ozbiljan odgovor.
Običan, jako kvalitetan tranzistor 220V sam bio kupio novi za 50 kuna, sada je to 50/7,5345 EUR-a. Ima li smisla ta zafrkancija s no-name auto radiom i punjačem od kojih večina radi kao oscilator/generator radio smetnji. 🤔

Najnoviji postovi

Na vrh