• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Popravak kucanskih aparata

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,972
Ja mislim da ti je to slabašan moror da bi ljepilo mješal
 

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
722
Moze li mi neko dati savjet, imam jedan motor od ves masine, pa sam mislio da od njega napravim mikser za mijesanje lijepka za fasadu, da li je to izvodljivo sto mislite? Jer zasto bih kupovao mikser kad bih ovo moglo da se napravi uz malo truda?
Koliko kW je motor? U teoriji je izvedivo, samo pazi na koje kontakte motora dovodiš struju, treba ti niža brzina. Ako se bude mučio u startu, dodaj kondenzator. Ako se bude mučio i kasnije, na mikser stavi remenicu s većim promjerom. U veš mašini imaš RSO filter i kondenzator, slično izgledaju, samo na RSO imaš četiri izvoda, a na kondenzatoru dva. Osobno bih dodao i FID sklopku na instalaciju, za ne daj, Bože.
 

ŽeljkoKa

Iskusan lik
Tu od
18 Stu 2020
Poruka
569
Ako imaš ili možeš nabaviti veliku kutnu brusilicu (flex) koja je pregorila, onda možeš iskoristiti glavu na način da spojiš motor na pogonsku stranu spojnicom koja se lako istokari a umjesto šajbe na glavi, staviš mješač, i ručku imaš odmah.
 

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
897
aj kasnije vam slikam motor, morate mi reci kako se povezuje po koracima :D ranije sam jedan povezivao iz obod stare masine, ali sam to sve zaboravio :D ja sam mislio da na osovini zavarim glavu od busilice i da napravim dvije rucke koje bih stavio na motor... aj vidjecemo zajednicki sta i kako , vasi preldozi mi mnogo znace
 

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
806
ja imam ražanj na veš mašina elektromotor. elektomotor je u prvoj sporoj brzini na njemu piše 280 okretaja po minuti.pritom ima snagu od 0.07 kW(70 W). znači elektromor ima 2.38 Nm okretnog momenta na 280 okretaja po minuti. ražanj se crti 7 okretaja po minuti. znači redukcija je 40 puta. ona moj ražanj na sebi ima 95.2 Nm momenta pri 7 okretaja pri sekundi. sada samo moraš nači neke podatke za neku miješalicu kakvu bi ti radio pa se brojevi usporede.
na pečenjari je elektromotor več pet godina i godišnje speče 20 puta. može da vrti 3 komada bez pol problema. stoji vani pod nadstrešnicom ispod peči. održavanje nula bodova. jedino kiša po njemu ne pada. ali to je stari motor vjerovatno 30 godina i više ali je stajal ljepo spremljen.
 

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Htio bih kupiti malo kvalitetniji aparat za sisanje kose. Koje su preporuke, marka, brand, itd
 

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785


Ili Wahl WAHL ELITE PRO


Šteta, na crni petak su i jedan i drugi bili 50% sniženi, ja sam kupio taj Wahl. Wahl je inače prvi šišač na svijetu i njihovi uređaji su super. Prošao sam kroz godine Braune, Rowente, Philipse, to su sve amateri za Wahl. A Moser ti je grupacija Wahl.
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ajmo na malo ozbiljniju kućansku aparaturu.

Imam problem.
Negdje je procurila suđerica, pošto je ugradbena, ne znam gdje.
Uglavnom, voda se lijepo u potočiću sljeva polako negdje ispod pa dođe do naprijed, do mojih nogu.
Čini mi se, ali to može biti varljivo, da voda dolazi sa desne strane suđerice dok stojim okrenuta prema njoj.
Šta da radim, gdje da gledam, kako da gledam kada imam samo deset centimetara od poda do donje ploče kuhinjskog namještaja, i što bi to i gdje moglo biti - to propuštanje vode.
Mužu se digla kosa na glavi čim sam mu rekla za problem i veli da on sada po mraku ne bu ništ gledal, a meni se dignul tlak i spustil mi je raspoloženje.
 

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,431
Prvo pregledati brtvu na vratima jer ona zna iskočiti iz ležišta.
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Pogledala sam, sve izgleda normalno.
Izvadila sam filter, nije bio zaštopan - sito - a u ležištu filtera stoji voda.
I sada sam zbunjena - filter ne vadim često i ne sjećam se da li uvijek u njegovom ležištu stoji voda ili ne.
 

Najnoviji postovi

Na vrh