Samo da reknem, skoro sam zaboravila, pitala sam ja za ventilator pećnice koji radi nakon što se isključi pećnica - nema pomoći. Tako je napravljeno da radi, hladi vanjski dio pećnice u elementu, to radi drugi ventilator a ne onaj glavni koji miješa zrak u pećnici dok se peče.
Ja i dalje ne mogu shvatiti zašto mora hladiti nakon završetka rada pećnice, pećnica koju sam imala sedam - osam godina prije ove nije ništa hladila i sedam - osam godina se kuhinjski elementi nisu nigdje od vrućine oštetili. Ali tako je - kako je, priznajem poraz, moram trpiti trošenje struje na hlađenje pa ću trpiti.
Sada ganjam ledenicu Liebner, ima jedna, meni čak i prevelika, oko 150 cm dužine, ali veli uputstvo da ima godišnju potrošnju samo 188 KWs struje, cijena je paprena, oko 7400 kuna, ima i manja, oko 280 litara, ta je A++ isto, za 4300 kn, troši oko 220 KWs na godinu, drži ako nestane struje oko 60 sati temperaturu, i tu bih uzela iako je od istoliternih od drugih proizvođača skuplja za oko 150 - 2000 kuna, ali jednostavno je u Međimurju i Varaždinu nema gdje kupiti.
I još me nešto iznenadilo i revoltiralo što se ledenica tiče - skoro svi proizvođači sa unutarnje strane na izolaciju lijepe reljefne aluminijske folije a ne glatke plastične stijenke.
Zašto? Nije li bolje i čvršće glatka plastična stjenka a ne folija - dojma sam da se ta folija može veoma brzo podrapati, pogotovo kada nešto zaleđeno tresne na dno ili upre sa strane unutra.
Ima li tko iskustvo sa ledenicom koja je unutra obložena aluminijskom folijom?