nemam ni ja ni netko moj trgovinu, samo razumijem trgovce. sami smo si krivi kaj sami nismo otvorili trgovine prije par godina kad se poljoprivreda počela razvijati, lako je sada komentirati kako budu zaradili, a kada je trebalo početi, zadužiti se itd, malo ko je imao muda....gjurostrasni1 kaže:Sjelo i meni po ha,još se čeka po kg (duhan),ali kod nas je i vaučer velika stavka,a dilema je i dalje uzmi ili vrati pa čekaj magare da trava naraste.
Usput da kažem danielu2356.....ti vjerojatno imaš ili neko tvoj trgovinu...pa zastupaš takav stav....slažem se da i trgovci riskiraju hoče li naplatiti vaučere,ali kad ih naplate,a vjerujem da hoče,bez trunke znoja zgrnut će par miliona,a kolko nama treba da to okrenemo .....jedan život malo je... :gitarist:
korisnik2408 kaže:http://img143.imageshack.us/i/farmag.jpg/
Evo jedne suvremene farme u koju je ulozeno dosta novca. Na njoj nema zivotinja, osim tri psa i vlasnik. Prije dvije godine je bilo na toj farmi dvadesetak krava koje su bile na rubu gladi. Zbog lose ishrane i tretmana njihov broj se smanjivao tako da je vlasnik dosao do sadasnjeg broja od 0 krava.
Sve to ne bi bio problem da je on tu ulozio samo svoj novac. Problem je sto je tu ulozeno dosta drzavnog novca, znaci novca od svih koji placaju porez. Na primjer ono zuto zaokruzeno je trafo stanica koju je drzava sufinancirala u sklopu mjere 8 sa oko 170.000,00 kuna. Zemljiste u sklopu farme nije obradjeno vec par godina jer je vlasniku banka uzela strojeve, a on usluge poljoprivredne mehanizacije nikome ne placa.
Postavlja se jedno logicno pitanje tko i zbog cega potice ovakve "poljoprivrednike"