• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Poučne priče, aforizmi, poslovice, anegdote

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Jedna tužna životna priča sa lijepim završetkom, barem meni.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ovo je lijepa priča.

Ja ti imam jednu jako "suprotnu" priču.
"Netjak" je pred koje leto natovaril "dedovoga traktora" i on odeeeeee - naši susjedi su gledali, vidjeli, ja nisam bil doma, dok se to "odradilo".
Iza toga su mamica i babica rekle "da ga je dal na uređenje, da bi ga čim skupleše prodali", ali ga je mešter fkral, neče im ga vrnuti, ali ni policija im ništ nebre pomoči, itd., itd. (Jedino kaj ja u međuvremenu znam da "vezdašnji vlasnik tvrdi" da je traktor zrihtani i da on ima sve papire, koje je dobil pri trgovini.)
"ŠČ"
Tak nekak oni redovito, svako malo, šč-iju po dedovoj uspomeni, (a toga se deda bome jako bojal da bu to tak i zišlo, dok njega ne bu) ovi koji su ostali, jer i babica je u međuvremenu na žalost prerano otišla, na oni svet...

Posljednje uređivanje od moderatora:

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,926
Jedan znanac koji je sada u njemačkoj mirovini ispričao mi je svoje iskustvo iz njemačke poznate auto firme, a donekle vezano za:
Svoj radni vijek proveo je u toj auto firmi. Na posao je dolazio raznim markama automobila pa mu je šef napomenuo kako mu mogu pomoći da kupi njihov auto.
A on mu je odgovorio da on kupi neispravan auto, onda ga servisira i proda pa ponovo iz početka.
I napomenuo mu je da upravo u garaži ima već drugog. Pozvao je šefa da to vidi. Taj znanac je priličan picajzla i sve je bilo rastavljeno, očišćeno i poredano ko po špagi.
Jednom ga šef pitao bili mogao biti probni vozač!
A što se to podrazumijevalo? To je posao što obavljaju tehničari na Tehničkom pregledu i još nešto više.
Dobiješ 4-5 listova papira i pišeš + ili - na svako pitanje.
Onda za svaki minus vozilo ide u određenu buksu na popravak.
Tada su u autoindustriji zaključili da im je to preskupo i da je jednostavnije da stoka sitnog zuba negdje u trgovini na brdovitom Balkanu (i drugdje) obavi takav pregled. Jasno tu ima previda, ali glavno da rade svijetla i kočnice. Tako se dogodilo (mislim u Njemačkoj) da je žena izazvala sudar jer su žmigavci jednog smjera "radili u križ" - npr. prvi lijevi, a zadnji desni!

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
La.že.
60-ih je i on pošiljal mladost na rad u Njemačku.
Svi ovi, koje je spomenul, su njegovi ili djeca njegovih "pitomaca". Naše su zatvarali i ubijali.
Uostalom, tko je nas ikaj pital...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
I što mi imamo s tim, njihovim kreditom? Lova nije u RH!
Krivo čitaš ..ovo je portal .rs zato piše u prvom licu. ..

a da li je on znal da bude došlo do raspada juge?..jedino ako je znal pa im je namjerno podvalil

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,926
Možda nije on pretpostavljao raspad, ali su oni mislili "mi bume zeli, a svi bumo vrnuli"!

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Meni je sve jasno, a tebi? Ako za nekaj nemaš argumenata, prihvatljivo je i barem malo obrazloženo mišljenje za konkretnu izjavu. Imaš svoj stav o osobi i poštivam ga, ali diskutirati možemo samo o onom kaj je napisano u ime pokojne osobe (u stvarnosti je to ipak izrekel netko drugi).
Ako se dobro shvati, to je prava poučna priča.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Laže da smo mi krivi, kad su njegvi to napravili. Nas (male) po običaju nitko nije pital.
Meni su to dovoljni argumenti.
A i za njegve vladavine moji (ko seljaci) nisu puno profitirali. Oduzeto im je svašđta, nisu mogli puno toga...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Laže da smo mi krivi, kad su njegvi to napravili. Nas (male) po običaju nitko nije pital.
Meni su to dovoljni argumenti.
A i za njegve vladavine moji (ko seljaci) nisu puno profitirali. Oduzeto im je svašđta, nisu mogli puno toga...
Boldano, a ni ostalo kaj navodiš ne piše nigdje. To ne znači da ovo ostalo kaj ti tvrdiš, a ne navodi se, nije istina. Čak nije u koliziji s napisanim, osim onog "sve sam vam dao..." kaj sam na početku izuzel.

Najnoviji postovi

Na vrh