• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Poučne priče, aforizmi, poslovice, anegdote

Bratko

Iskusan lik
Tu od
26 Velj 2014
Poruka
968
Jednom su pitali monaha – pustinjaka:

Kako ti nije dosadno stalno biti sam?

A on im odgovori:

Imam puno posla: treba istrenirati dva sokola i dva orla, umiriti dva zeca, obučiti zmiju, motivirati magarca i ukrotiti lava.

Ali mi ne vidimo životinje pored tebe. Gdje su one?

Monah odgovori:

Mi nosimo ove životinje u sebi.

Dva sokola se bacaju na sve što vide, i na dobro i na loše, i na korisno i na štetno. Moram ih naučiti da razlikuju dobro i loše. To su moje oči.

Dva orla kandžama kidaju i uništavaju sve čega se dotaknu. Moram ih naučiti da služe i pomažu, a ne da rade štetu. To su moje ruke.

Zečevi stalno skaču naprijed – natrag, skrivajući se od straha. Moram ih umiriti i naučiti da se nose sa teškim situacijama, a ne da bježe od problema. To su moje noge.

Najteže je trenirati zmiju.

Iako je zatvorena u tijesan kavez, uvijek je spremna napasti svakoga u blizini. Moram je disciplinirati. To je moj jezik.

Magarac, kao što znate, veoma je tvrdoglav, uvijek je umoran i ne želi raditi svoj posao, moram ga motivirati. To je moje tijelo.

Konačno, moram ukrotiti lava, koji želi biti kralj i vladati nad svima. Arogantan je, tašt i misli da se cijeli svijet treba okretati oko njega. To je moj ego.

Kao što vidite, imam puno posla!

Bratko

Iskusan lik
Tu od
26 Velj 2014
Poruka
968
Ovo je kratka varijanta kineske priče koja je negdje ranije napisana u ovoj temi . Ovu varijantu priča crnogorski pop.

ŽeljkoKa

Iskusan lik
Tu od
18 Stu 2020
Poruka
569
Još vodstvo bolnice komplet da ostavku, kod nas to nebi napravili da su im svi pacijenti pomrli ili živi zakopani.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Znam ljude koji te mogu gledati u oči i lagati (lajati) ima ih puna dvorana 😉

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,998
Greška koju svi pravimo u životu. "Nismo zadovoljni onim što imamo i onim što smo dobili. Treba nam više. Ne možemo čak ni da uživamo u onome što imamo, ali u strepnji da želimo da zaradimo sve više i više zaboravljamo da uživamo u životu sa onim što već imamo."

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Slušaj vamo.......nategnem one tamo! 🤛
Danas:
INA benzinska, Sisak, Zagrebačka.
Plinska boca 10 kg 140 kuna.
Imam onu veliku od 35 kg i pitam koliko treba čekati da ovu odvezu i drugu dovezu jer to tako ide, ako ove velike nemaju na skladištu.
-Tijekom tjedna stiže.
-A koliko košta?
-1050 kuna! :eek: :mad::unsure:
- Je l vi to mene zajebavate!:mad:
Onda se sjetim da ono pokradeno treba namiriti:hahah:

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Evo i odgovora iz INAe:
Trenutna cijena punjenja/plina za bocu od 35 kg na INA maloprodajnim mjestima iznosi 487,90 kn.
Srdačan pozdrav,
INA Besplatni telefon 0800-1112

Baš me zanima je l bilo "jezikove juve"

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,539
Sad buš za jezeraču dobil 2 i još ti za kavu ostane🤭
P.S. jezerača ti je hiljadarka 😉

Najnoviji postovi