• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Povrtlarski strojevi

  • Temu pokrenuo ZG VRTLAR
  • Datum prvog posta
Z

ZG VRTLAR

Guest
Da se malo upoznamo sa specijaliziranim strojevima u povrtlarstvu.
 
D

DADAC

Guest
motika, roglje, štihača, leđna šprica..... :mrgreen:
 

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,463
Mislim da su strojevi u povrtlarstvu jedni od najskupljih koji se koriste za poljoprivredu. Majku mu, sadilica za na foliju košta dvoredna 5.300 eura bez pdv i još k tome pitanje je koliko kvalitetno radi. Da ne govorimo o kvalitetnim sijačicama za sitno sjemenje. Berači, tipa za salatu, kupus, mrkvu su toliko skupi da se isplati kupiti pet crnaca i hraniti ih cijeli život. Isprika ako sam ovom šalom koga uvrijedio. :scratch
 
Z

ZG VRTLAR

Guest
Tomica, Sadim sve kaj mogu prodat, salatu,paradajz,papriku,krastavac,kupusnjače,mrkvu,peršin,celer,radič,endiviju,rotkvicu,rikolu da ne nabrajam dalje negdje oko 30 artikala.


Cabage, ma gdje ima tako jeftina sadilica daj neki podatak.
 
Z

ZG VRTLAR

Guest
Pošto sam otvorio temu red je da stavim pokoji svoj strojček :p :p :p

 

pajdo

Član
Tu od
26 Srp 2007
Poruka
202
ZG VRTLAR kaže:
Cabage, ma gdje ima tako jeftina sadilica daj neki podatak.

Meni je ponuda za 2r. sadilicu presadnica sa grudom supstrata, bez polaganja folije, bez mikrogranulatora i sl. stvari, dakle gola sadilica 47oookn! :scratch
I čujem s da su još poskupjeli! :evil:
 
Z

ZG VRTLAR

Guest
Jedan moj kolega je imao takvu ali je katastrofalno radila.

Jel imaš iskustva sa sadilicama?
 

pajdo

Član
Tu od
26 Srp 2007
Poruka
202
Takvog tipa ne-sadim 2 i 4r sadilicom Gorenc-one sa elastičnim tanjurima,al dost sporo to ide i ako su nježnije biljčice znaju lomiti tanjuri-neprecizna je -nema šanse da dobiješ željeni sklop-il više il manje!
Al cijene su porasle u tri čoška!
Ti si zadovoljan radom svoje?
 

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,463
Ja sam pred tjedan dana razgovarao s Đurđom iz Masservice Vrbovec. Rekla je 5300 plus pdv. Naravno samo sadilica, bez pravljenja gredice i postavljanja folije. Ja imam polagač i gredičar. Mislim ipak da je najprecizinija sadnja ručna. Isto ko i berba. Gdje ćeš ubrati proljetno zelje s kombajnom. Imaju ga u Miholjcu, pa su ga stavili da stoji sa strane. Takve stvari su za industriju, svježa potrošnja traži mnogo ruku :blackeye
 

pajdo

Član
Tu od
26 Srp 2007
Poruka
202
Pa da-to neide s kombajnom!
Pa to i jest otprilike ta cijena koju sam i ja dobio!
 
Z

ZG VRTLAR

Guest
Pajdo ti imaš duhansku sadilicu, mi smo takvu imali nekada i sjećam se da je puno bolje sadila kada smo na nju ugradili valjak. Što se tiče sklopa to smo rješavali tako da smo tanjure markirali pa smo pokušavali flance stavljat na markirano mjesto za brzinu sadnje nema lijeka.
Svi mi oko zagreba imamo ferrarijeve sadilice(model FX),probali smo sve i svašta ali one su se pokazale najbolje.


Cabage, ta Đurđa sigurno ti je rekla da su masove(hortusove) sadilice najbolje i jeftinije od ferrarijevih a nije ti rekla da imaju fiksne elemente te da loše sade ako tlo nije ravno i savršeno pripremljeno uz to dala ti je sigurno cijenu bez valjka. Neki moji kolege imaju takve ali sa njima ne rade,nebi ti masovu nikako preporučio ali ako hoćeš mogu pitat svoje sigurno bi ih rado nekom uvaljali.
Što se tiče sadnje na foliju. mi sadimo samo plodovito povrće za sve drugo nam je folija preskupa. Vani osim plodovitog povrća sade samo nešto salate iceberg.

Ako već kupujete kupite pravu stvar makar je i duplo skuplja.!!! :) :) :)
 

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
ZG VRTLAR kaže:
Pošto sam otvorio temu red je da stavim pokoji svoj strojček :p :p :p


vau ... ovo je stvarno oldtimer :) Po novom akumulatoru bih rekao da stroj jos radi. Pretpostavljam da je stariji od mnogih na ovom forumu?
Sto je ovo naslonjeno na sjedalo? za grablje i motiku znam cemu sluze :)
 

pajdo

Član
Tu od
26 Srp 2007
Poruka
202
ZG VRTLAR kaže:
Jedan moj kolega je imao takvu ali je katastrofalno radila

Pa nebrem vjerovat-da toliko platiš, i onda ti stoji u dvorištu??
Pa gledao sam one njihove video-zapise i rade strojevi prva liga!

Dal bi bilo problema na ovako pripremljenom tlu??
 
Z

ZG VRTLAR

Guest
Ono naslonjeno na sjedalo zove se crtalo služi za ocrtavanje redova za ručnu sadnju salate.
 
Z

ZG VRTLAR

Guest
Pajdo, teško je to reći ovo mi se čini super pripremljeno.
Mi sadimo dosta salate koja se plitko sadi pa imamo problema sa masovom sadilicom, pretpostavljam da sadiš kupus a on se sadi dublje pa bi to moglo ići.
Moja ti je preporuka ferrari, dobra je za sve
 

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,463
Ma nemam pojma kako sadi niti sam se posebno interesirao. Pitao sam jednostavno koliko košta takva sadilica. Nisam kupac za sada. Najradije to još odradimo ručno i znam da će primitak biti 100 posto. Čuo sam za te sadilice sve i svašta pa nisam baš preželjan loših iskustava. I ja volim platiti makar duplo, samo nek je dobro.
 
Na vrh