., prijatelju moj Josipe!
., evo sam sada uvatil malo vremena, da se ovako javno i ozbiljno zafalim na lipom gostoprimstvu u tvome predivnome Dugoreškom kraju, tvojim prijateljima i susjedima, tvojoj cjelokupnoj obitelji., a pogotovo tvojoj nadasve predivnoj, izvrsnoj, izvornoj, vridnoj, pametnoj, ..., ženici Mariji!., da, moj prijatelju Josipe!, sve najveće zafale ženici ka je onoliko vridno sve organizirala i odradila! ...
., bili smo puno počašćeni duhovnom ranom - svetom Misom - prodikom - propovjedom u Vašoj župi - svetištu Sv.Petra!, cukar za kraj Sv.Mise, bila je predivna duhovna melodija, odsvirana na starim orguljama meni u čast!, DAR moga dragoga prijatelja Josipa!, izvrsnoga majstora - maestra orguljaša! ...
., fala Vam za izvrsnu ranu, pijaču, druženje, darove, ..., došli na pol sata?, toliko nam bilo "loše" da smo ostali celi Božji dan!!! ...
., traktorić lipo izgljeda sa svim mogućim i nemogućim lickanjem., treba mu još dosta sitnic ke koštadu., voga puta ostat će neocijenjen!!! ...
., vinograd, vino, vinske alatke i sitnice vinara!, čista petica!!! ...
., dragi naši prijatelji Bog! VAS poživil., fala VAM doneba!, radujemo se našem ponovnom susretu, druženju, izmjenjivanju dobri iskustava i spoznaja!., fala VAM.-
., aj Bog!, čitamo se ...