• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

pozz iz Duge Rese ----

G

GROF

Guest
., lip TI pozdrav moj prijatelju Josa!., ni druge već TE lipo moram pofalit ovdeka pred svimi., stvarno si lipo odradil dihtanje kabinice na traktoriću fergiju., kud lipo?, tud uredno i pedantno., bravo majstore! ...

., veliki i lipi pozdrav celoj dragoj obitelji!, aj, valja se vidimo uskoro?, Bog!, čitamo - pišemo se ...

Posljednje uređivanje:
B

BAGERISTA

Guest
Prejako.......................:partyman::partyman::partyman:,ala ka pila sprid oštarije..:supz::supz:

B

BAGERISTA

Guest
Ode se
63ubkj.gif
,,,,,,,iz nekog žbunja,,,,,,,,,,nema,,,,neprimijetno...:lol::lol:

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
noup!
čiks je bio sa mojom familijom na ranču, i malo smo radili i družili se i zafrkavali se...

moj tatek je malo fotkal dok sam ja kosil sa malčerom :)
brat je deral sa trimerom, a ja sa traktorom, pa kad više nis' mogal sa traktorom, pridružil sam mu se sa trimerom :lol:
malo nam se žurilo danas... naporan dan...

evo fotke iz kokpita :lol:

dsc04564kd.jpg

čale in ekššššnnn...

dsc04567o.jpg

dsc04568u.jpg

dsc04569k.jpg

nema duple vuče ni 100 konja, al za ove malo potrebe je dobar :mrgreen:

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
., lip TI pozdrav moj prijatelju Josa!., ni druge već TE lipo moram pofalit ovdeka pred svimi., stvarno si lipo odradil dihtanje kabinice na traktoriću fergiju., kud lipo?, tud uredno i pedantno., bravo majstore! ...

., veliki i lipi pozdrav celoj dragoj obitelji!, aj, valja se vidimo uskoro?, Bog!, čitamo - pišemo se ...

fala prijatelju na pozdravu i fali!!
i u pravu si vidimo se uskoro :D

lipi pozdrav u Jezerane!!

B

BAGERISTA

Guest
Ideš ti gore dole s tim hilikopterom,,,,,,,,,,,,nema,,,,odlično...
A čiks je bio zadužen,,,za cugu,,,ili si i njemui da da dela.....aaaa.

Vidim ja prava ekipa..:partyman::partyman:,
Šta če ti 100KS,,,,kad je to fergi..:lol::lol:

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
čiks se je skompal sa mojim poglavicom, djedom...
i nemam pojma kaj je radil, imal je slobodne ruke, glavno da je vidio vočnjak, kad mu dojavim da nekaj okričemo, da zna doć :)

bili danas gore, dva oca i tri sina, i prijatel :lol:
odnosno, djed, otac, brat i ja, i prijatel čik's!!

mislim da nam je bilo dobro, jer je 6l vina nestalo :rolfer:

mokra je zemlja, ali uspio sam u ovu kosinu sve smlatit...
a na vrhu kosine se prednji kraj nije propinjao, a mi znamo zakaj :lol:

:partyman: :partyman:

čiko

Član
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
264
čiks se je skompal sa mojim poglavicom, djedom...
i nemam pojma kaj je radil, imal je slobodne ruke, glavno da je vidio vočnjak, kad mu dojavim da nekaj okričemo, da zna doć :)
Baš slobodne ruke :shock:
Označaval šumu i meju, ono što ste ti i brat trebali radit :lol:

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
pa slobodne ruke znači da si mogal delat kaj si tel :finga:

hehehehe

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
dobio obavijest, da je dio KA županije u ponedjeljak izrešetan tučom, veličine oraha...
to je valjda 4.ta tuča ove godine...

a evo kako je to kod nas u Dugoj Resi izgledalo, u jutro, idilično vrijeme

dsc04787r.jpg

unajmili čovika da nam povuče drva iz teškog terena...

od 7:30 do 11:30 je to trajalo, pa krenuli brat, čale i ja u rezanje metrica, i oko 15h, grmljavina negdje iza šume, počelo se crnit nebo, puhalo ko u pustinjskoj oluji... reko, ajmo mi to utrpat, pa gas doma...

prve kapi su krenule dok sam vezao gurtne, brat se zgural u kabinu, a čale na vozu se sakril pod šatorsko krilo...

izašli iz šume prije nego je nastalo blato, pa da čale ne pokisne, stajem u prvoj birtiji, i dok smo naručili rundu, lagano se smirilo...

dsc04790v.jpg

kako smo morali naručit rundu i za drugu nogu, da ne šepamo, taman kad je naša najdraža konobarica donosila orošene gemište, evo ti sotone od oblaka, i ide ravno na nas...

dsc04791n.jpg

nismo stigli ni reč da bi bilo pametno kaj prije zbrisat, kad je usljedio prolom oblaka...

dsc04792bu.jpg

u strahu sa vlastite gemište, da nam kiše ne upadne u čašu, pokrili smo rukom čašu i utrčali u birc...

nakon 15min pljuska, vrijeme se smirilo, i mi spašeni i radosni krenusmo kući...

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,807
kolko je već bilo takvih nevremena kod nas, čudim se da kod mene još nije ni jednom ozbiljnija tuča padala. Bilo je puhanja i jake kiše, bilo je i nešto sitne tuče ali one prave debele koja sve pomlati na svu sreću još nije bilo. Meni je sad jedan brk od jabuke koja je ispred kuće potrgalo puhanje, bilo je već malo trulo tak da to nije niš čudno. Druge štete nije bilo nikakve.

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
da, to je fascinantno, ali ima jedna zanimljiva stvar, jer to već unazat 7, 8 godina pratim...
može se nazvat i prirodnim fenomenom, naime, nevrijeme tipa onoga u ponedjeljak u pravilu uvijek dolazi iz smijera sjevero-zapada, i uvijek pomlati Ozalj, Draganić, Karlovac i Turanj, a Mrzlo polje i Belajske Poljice ostanu netaknute, ili prime rubni dio tuče...

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,807
da, neznam ni sam kako bi to objasnil. Uvijek nastradaju manje više ista mjesta. valjda ima nešto "divlje" u zraku na tom području:mrgreen:

B

BAGERISTA

Guest
Čekaj kako se meni vidi,,,,,,josa,,,,u pozadini je doša,,pomoč dat neki FIAT.:shock::shock:,nači nigdje bez FIJATA:rolfer::rolfer:
Vidin kajiševi rade posao,,kako triba,i komplet signalizacija uredna,,,,,,,,,evo,,ja izgubija trokut,,,,,,a šta češ,,ili su mi ga papnuli,,,,,,,,,kad sam kroz selo prolazija......

Nemoj mi reč da je i tebi shebala vinograd...:oops::oops::oops:

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
kad je čovik došal u šumu, vidim fiat, pa reko nije valjda... :lol:
vrlo sposoban traktor, sad sam ga vidio na djelu u strminama, lipo ide :)

na svu sreču, po 4.ti puta, tuča je mimoišla naše brdo di su vinogradi :partyman:

Najnoviji postovi

Na vrh