• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

PREDNJI TRAKTORSKI UTOVARIVAČI i priključni alati

68206245

Član
Tu od
6 Svi 2024
Poruka
49
Imam na đojstiku dvije tipke ako to išta znači
Odakle si ti kolega vidim da se razumiješ u tu tematiku

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,490
Ne vidim na slici, ima li ova "kocka" kakvu zavojnicu ili je samo razdjelnik s prigušnicama?
Ako je to samo "kocka", onda ova dva dolazna voda (s desne strane na tvojoj slici) spajaš na ulaz novog razdjelnog ventila, a jedan par izlaza (onaj koji je aktivan kad nema struje na zavojnici) spajaš na ulaz kocke, a drugi par na na dvije brze spojnice preko kojih budeš spojil cilindre krokodila.

Kad već imaš upravljačku palicu s tipkalima, oda jedno tipkalo iskoristi za prebacivanje nagiba na krokodil.
Jasno, prije upravljanja krokodilom stisneš i držiš to tipkalo, te pomičeš upravljaču ručicu u odgovarajućem smjeru. kad zavržiš radnju, pustiš tipkalo na palici.

68206245

Član
Tu od
6 Svi 2024
Poruka
49
E hvala puno mi je jasnije sad mislim da ću moć to sam odradit,ali imam još jedno pitanje gdje na traktor spojit 2 glavna debela crijeva što idu na razvodnik u pitanju je massey ferguson 6245

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,490
Ne moraš citirati poruke, već odgovor napiši samo dolje na dnu stranice ;)

Ne razumijem ovo...
Jesi li razvodni ventil s palicom dobil uz utovarivač ili je već ugrađen na traktoru?

68206245

Član
Tu od
6 Svi 2024
Poruka
49
Dobio sam ga sa utovarivačem i iz njega idu dva debela crijeva nazad kontam da je to glavno napajanje e sad di ga spojit

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,490
Trebala bi biti 3 crijeva?
Pogledaj da nema neki priključak slobodan, a bez crijeva. I pogledaj oznake kod crijeva/spojeva.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,490
Ove 4 muške spojnice s bojama idu na utovarivač.
Kakvi su završeci na ove dvije cijevi pored sajli?

Najjednostavnije bi bilo te dvije cijevi uštekati u par hidrauličkih izvoda na traktoru i aktivirati stalni protok.

Na vrh