• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

PREDNJI TRAKTORSKI UTOVARIVAČI i priključni alati

68206245

Član
Tu od
6 Svi 2024
Poruka
58
Imam na đojstiku dvije tipke ako to išta znači
Odakle si ti kolega vidim da se razumiješ u tu tematiku

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,490
Ne vidim na slici, ima li ova "kocka" kakvu zavojnicu ili je samo razdjelnik s prigušnicama?
Ako je to samo "kocka", onda ova dva dolazna voda (s desne strane na tvojoj slici) spajaš na ulaz novog razdjelnog ventila, a jedan par izlaza (onaj koji je aktivan kad nema struje na zavojnici) spajaš na ulaz kocke, a drugi par na na dvije brze spojnice preko kojih budeš spojil cilindre krokodila.

Kad već imaš upravljačku palicu s tipkalima, oda jedno tipkalo iskoristi za prebacivanje nagiba na krokodil.
Jasno, prije upravljanja krokodilom stisneš i držiš to tipkalo, te pomičeš upravljaču ručicu u odgovarajućem smjeru. kad zavržiš radnju, pustiš tipkalo na palici.

68206245

Član
Tu od
6 Svi 2024
Poruka
58
E hvala puno mi je jasnije sad mislim da ću moć to sam odradit,ali imam još jedno pitanje gdje na traktor spojit 2 glavna debela crijeva što idu na razvodnik u pitanju je massey ferguson 6245

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,490
Ne moraš citirati poruke, već odgovor napiši samo dolje na dnu stranice ;)

Ne razumijem ovo...
Jesi li razvodni ventil s palicom dobil uz utovarivač ili je već ugrađen na traktoru?

68206245

Član
Tu od
6 Svi 2024
Poruka
58
Dobio sam ga sa utovarivačem i iz njega idu dva debela crijeva nazad kontam da je to glavno napajanje e sad di ga spojit

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,490
Trebala bi biti 3 crijeva?
Pogledaj da nema neki priključak slobodan, a bez crijeva. I pogledaj oznake kod crijeva/spojeva.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,490
Ove 4 muške spojnice s bojama idu na utovarivač.
Kakvi su završeci na ove dvije cijevi pored sajli?

Najjednostavnije bi bilo te dvije cijevi uštekati u par hidrauličkih izvoda na traktoru i aktivirati stalni protok.

Axial

Član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
72
Na mojem Same-u (Silver 105) prednji utovarivač direktno je (bio) spojen u hidrauličnom krugu traktora na slijedeći način: visokotlačni vod od pumpe prvo ide na vanjsku hidrauliku, onda na utovarivač i onda na hidrauliku za poluge traktora. Utovarivač je kao trošilo jednostavno 'ubačen' između vanjske hidraulike i ventila za poluge na traktoru. Postoji još jedan povratni vod sa utovarivača koji je spojen na kućište hidraulike (za slobodni povrat ulja natrag u sistem).
Kod takvog spajanja protok ulja je maksimalan jer nema uskog grla na spojnicama i ventilima vanjske uhdraulike. Slijedom toga i same funckije na utovarivaču su 'brže'. Sa druge strane dok utovarivač nije u funkciji ulje stalno cirkulira kroz ventile utovarivača, a funkcija utovarivača stalno je moguća (nema dodatnih ukapčanja), dok je traktor u pogonu. Ovaj način spajanja mora imati osiguran slobodan povrat ulja sa razvoda utovarivača u spremnik/kućište mjenjača (ukupno 3 crijeva).

Axial

Član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
72
Ova skroz lijevo utičnica mi ništa neradi niti ima pritisak
To je (vjerovatno) priključak za slobodni povrat ulja u kućište sa vanjskih trošila (koja to posebno zahtjevaju).

A ja imam samo dva crijeva
Sada pišem napamet ali vjerovatno je u tvojem slučaju jedno tlačno, a drugo slobodni povrat. Kako je ZJ pisao najlakše je to uključiti u dvije spojnice i onda imati stalno aktiviran taj ventil vanjske hidraulike na koji je utovarivač spojen. Kod sistema kojega sam ja opisao ulje iz pumpe stalno cirkulira kroz magistralu na ventilu utovarivača i to možeš provjeriti na način da komprimiranim zrakom provjeriš da li je slobodan prolaz između ta dva (tlačna) priključka. Kada ventil dobije komandu onda se ulje iz magistrale usmjerava prema cilindru (i sva hidraulika nizvodno nema funkciju), dok nema komande ulje jednsotavno prođe dalje kroz ventil. Nisam popratio o kojem traktoru se tu radi?

Axial

Član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
72
Kakvu hidrauličnu (radnu) pumpu imaš na traktoru? Tractordata kaže za hidrauliku MF6245 da je open center, ali opcionalno može biti i closed center hidraulika. Da li taj konkretni traktor ima zupčastu pumpu ili neku vrstu pumpe promjenjivog protoka? Tu je razlika u spajanju hidraulike.

Najnoviji postovi

Na vrh