• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prepisivanje traktora

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
Ajd javi rezultat svoje istrage da i nas upoznas....mozda jos ikome zatreba....

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Direkto na sud odi, jedino ako ti se placa posrednik (u ovom slucaju javni biljeznik) kojeg ti Kupljenec preporuča.

Možeš samo traktor prebaciti, ali posto spominješ zemlju bojim se da je za pokojnim ostalo dugovanje pa ako je tak ne moraš iči ni pitati

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Pa kak da ide na sud ako sud ne dela ak nemaš pokrenut postupak kod bilježnika? Na koji način? Pa lani u 3mj sam ja imal ostavinu i znam kak je bilo.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Ja sam to radio za svoj traktor i nije koštalo više od par sto kuna, gospođa od koje sam kupio traktor pokrenula je postupak za raspravu za naknadno pronađenu imovinu i kroz mislim 45 dana je bila rasprava. Sve je riješeno bilo bez problema.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Pa lani u 3mj sam ja imal ostavinu i znam kak je bilo
lani na jesen sam jedan motorič na taj način spasil od propasti.

Ja sam to radio za svoj traktor i nije koštalo više od par sto kuna, gospođa od koje sam kupio traktor pokrenula je postupak za raspravu za naknadno pronađenu imovinu i kroz mislim 45 dana je bila rasprava. Sve je riješeno bilo bez problema.
Eto @Kupljenec

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Je, ti si tastu pobral brda i doline, pokretnine i nepokretnine... pa si zato imal komplikacije 🤭

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ne ja opće nisam imal komplikacije, ovo je nekaj drugo kaj @jocc piše,a i ljepo je napisal.
To je naknadno pronađena imovima, i zato je tak malo koštalo. Stim prije kaje gospođa prije već nekaj rješavala. Al nemreš dojti samo sa traktorom prvi put i delal se bedast da bi samo traktor, a kaje sa ostalim buju pitali? Kaje deda samo traktor ima. Sve to ima svoje. Ja velim kak je nama bilo, odma bili gotovini bok.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Čitaj prvi post i prvo pitanje, tam niko nije spominjal ništ ostalo. Samo traktor i način na koji ga prepisati na novog vlasnika sa pokojnika.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Sad to znamo, ali da je samo traktor nema brige na način koji sam opisal.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Najbolje je pitati na sudu i gotovo, moj slučaj je bio specifičan jer nije javni bilježnik upisao gospođi što je naslijedila poslije muževe smrti iako je on napisao oporuku i sve specificirao. Bilježnik je stranicu oporuke skratio i samo upisao da pokretnine i nekretnine pripadaju supruzi njegovoj. S tim da je rasprava bila 1993 a ja sam to rješavao prije 5 godina jer nismo znali za problem. I kod tog postupka ona je specificirala samo da je traktor pronašla pod nadnadno pronađenu imovinu i samo je to rješavala

Perko

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2020
Poruka
407
Nemoze samo birati, jer se mora provjeriti dali postoje i dugovi.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Trošak ostavinske kod javnog bilježnika ide po postotku vrijednosti nasljeđene imovine, tako je rekla javna bilježnica..
Kada sam ja sa bratom imala ostavinsku iza oca prije 20 godina, cijena je bila za svu imovinu sveukupno - kuću, poljoprivredna zemljišta - 850 kn.
Muž je imao ostavinsku prošlog tjedna, osim bankovnog računa nije bilo imovine jer je darovnim ugovorom još prije dvadeset pet godina sve ostalo bilo prenjeto na njega.
Platio je oko devetsto kuna za devedeset tk.

Najbolje je otići kod nekog bilježnika i pitati ga koliki bi bio trošak ostavinske za traktor vrijednosti nekih desetak tk, ili koliko misliš da vrijedi, ali i pitati tko određuje i kako vrijednost traktora.
To ne bi trebao biti veliki trošak ako se trošak naplaćuje prema vrijednosti nasljedstva.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Jel to onda bolje riješiti darovnim ugovorom prije smrti?
Plaćati bilježniku po vrijednosti imaovine? Su oni normalni???

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
javnobilježnička nagrada ima svoj cjenik, mislim da je najviša oko 3000 kuna (3200?)...prema vrijednosti imovine.
zavisi ponešto i od broja nasljednika (broja izdanih riješenja o nasljeđivanju) i još nešto oni prikalemiju i onda dobiješ cifru zgodnu...
i darovni ugovor ti netko mora napisat (ne ako si sam ultrapotkovanopismen) i ovjerit i u gruntovni i katastru provest, te u poreznoj naplatit (ako niste u okomitom nasljednom redu)...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Pitam radi roditelja... dakle ja sam jedini i u prvom nasljednom redu.

Najnoviji postovi

Na vrh