ma zanimalo me onako otprilike.vuče li normalno,bez mučenja plug za vadjenje krumpira,i plug za napravit redove na već pofrezanoj zemlji?
tetkina zemlja, yebiga neznam kakva je..moja je sipka,i lako se freza,na mojoj bi se vjerovatno dalo mojom mutom,i orat plugom,bar 25cm duboko,nisam tija jer mi je parcela velika,a žaj mi traktora..da je 100-200 kvadrata,možda i bi..
tetkina zemlja je niže od moje,ravna je skroz i blatnjavija,teža..sad koliko točno,neznam,al nešto teža je..
ja imam mutu u polju,i priklepani plug od neke veće agrije..plug je mrcina,nebi sa 8 konja moga ni svoju zemlju s njim duboko koliko plug može,orati,ali za radit redove ili vadit krumpire,dušu da..prošle godine sam si posadija 25 kila krumpira,i povadija sam ih za 2 ure sve..dječica iza mene kupila u vriće,i sve je bilo šala mala..
gledam i tetki nešto slično sredit,ona još motikom vadi,a ima skoro 80 godina..divlja je skroz..
devil):
e sad kad joj nabavim traktor u njeno polje,zna se ko će joj tribat sve to frezat..
a ja ću tada vjerovatno iskrčit sebi komad zemlje i kod nje, za kulture koje oće vodu,pa će ona i po mome ponekad pročeprkat šta..
zato se raspitujem da nam budući traktor kojeg ona ima volju financirat,šta bolje posluži..inače ja imam mutu,i malog miju..ali mi je nezgodno tramakat traktore tamo vamo non stop..
ukupno imamo oko 7000 metri zemlje..ja radim 1000-1500,a ona isto toliko u svome polju..ona nekad nešto i proda ja sve dosad samo za sebe..i dosad samo mrvu nekog gnjoja,na svome,od pesticida,ni zrno sumpora..ove godine ću morat nać koprive za posadit oko kućice u ladovinu..da ne moram zlatice ručno kupit..
taj slogač,to je onaj plug "leptirić",2 ploče na "v"šta se mogu na vide raširiti?