mene i zanimalo koji kako usitnjava,tako da je meni i draže da malo "šaraju " temom.
meni isto triba preporuka.
ja imam mutu,benzinku,sa vučnom frezom i običnim plugom od agrije.nešto sfušereno,ali meni radi,i funkcionira.jedino šta su mi redovi malo pijani.
plug napravi uredne redove,i uredno i povadi krumpire..zagrtanje još nisam rješija..
e sad,imam staru tetku koja je luda za poljoprivredom i računa da uzme frezu sebi,jer jpoj jepolje dalje od mog i nezgodno je tramakat ovu moju.
ima dosta voćaka u polju,i pošto ja imam mutu,njoj bi gleda uzet skakavca,jer je njoj i draži,i volija bi da imamo i skakavca, radi toga da mu napravim ili nabavim velika kola,željezna i da mogu s njim zagrtat krumpire,bob i slične stvari radit,na način da prodjen priko cima od krumpira..
agrija bi mi bila ok,ali se bojim njenih problema..ima mi prijatelj agriju,i govori mi da feder startera puca non stop..a da platine za nju traju točno 1 radni sat!!!
da je mirija mobitelom,i da su mu troje trajale po 1(jedan radni) sat..a da agrija troši ka stari tristać,i da će krumpiri bit skuplji od teletine s njom..
jel se agriju da kupit u lošem stanju i na nju ugradit neki drugi motor,dizelaš po mogućnosti?
znam ima imt-a dizelaša,ali oni su,(ako se ne varam) manje-više svi s vučnom frezom..a ja imam prastaru mutu s malim brojem radnih sati i nemam ju namjeru minjat..nešto slično agriji dobro bi mi došlo..ja imam svoj još jedan skakavac,mio standard sa mašinom od tomosa.taj je preslab za polje.dosad je mio drlja frežuć vrtlić od 30tak kvadrata,pa se nije sasadija a čuja sam da je mio nekvalitetan..volija bi nać benasija dizela,s 10tak konja,+ - 2-3 konja,s frezama umisto kola,ali ih nema baš..ili su skupi ka svetog petra kajgana..
tetka bi dala 7-8-10tkn,za sve skupa, i freze kola..
a kako to vjerovatno meni ostaje, i za radit njoj zemlju i poslje u ostavštinu, u cilju mi je nać joj nešto s čim bi dugo bila mirna..jer kakve sam sriće to će drljat 6-7 godina i kad tetka ode bogu na istinu,meni će se pokvarit prvi dan...
ima li admine,neka tema di su samo skakavci i njihove finese obradjeni?(ako ja spamam temu)..
http://www.njuskalo.hr/oprema-obrada-tla/motokultivator-oglas-10663456
jel netko ima iskustva sa ovim mašinama,i koliko je ovo preporučljivo??
jel ova "KAMA" isto kipor,ili je to neka lošija ili bolja marka?