• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Preporuka za kupnju motokultivatora

• Temu pokrenuo igor266
  • Datum prvog posta

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
istina , nisi , ja sam primislio jer on eksplcitno traži kombinaciju MTK plus transport a ti si dao poveznicu preko ovog grilla kojeg je linkao

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Njemu treba da se preveze do gorica i frezu da preveze i pofreza maline.
Takvu prikolicu napravi za 500kuna.
On ima traktor za krupne stvari.
Šta će mu za to Ss.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,770
Benzinci su na lošijem glasu iz predrasuda. Ovaj Grillo je dobar odabir za određene poslove koje si naveo da bi ga koristio.
Znači za nešto malo frezanja i mala prikolica (bez pogona) koja bi se koristila samo za kretanje od odredišta A do odredišta B (de se ne ide pješke za njim i prijevoz alata). Za te poslove diesel je neisplativ.

Jedna od mogućih varijanti bi mogla biti, kupiti polovni mali Labin sa motorom DMB 300 (kojih se može naći za cca 5000,00 - 6000,00 kn), znači više od 50 % manje novčića. Ako pak bi taj motor zajebavao može ga se zamijeniti sa nekim novim do 3000,00 kn, i opet će zadovoljiti navedene potrebe. Ovo je varijanta, za onoga ko ima volje za malo šarafljenja.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,519
Za transport ti je OVAJ najprikladniji.
Znam da budu neki prigovarali, ali to ti govorim iz iskustva.
Ak ti treba pogonska prikolica, lako se doda pogon na njega, a prikolica paše od SS-a.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Njemu treba da se preveze do gorica i frezu da preveze i pofreza maline.
Takvu prikolicu napravi za 500kuna.
On ima traktor za krupne stvari.
Šta će mu za to Ss.
Baš to,i malu prikolicu imam nekakvu od koltivatora već, koju koristim sa traktorom.
Al lako se prepaše i za frezu pa ju vozi,ima i brenze već. Tak da sam najbliže tom grillu,a veli prodavač u dućanu da se sve da prepasati od labinca kaj se priključki tiče.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,519
Rekoh ti, ono kaj ide prek kardana ne baš od labinca, ali od BCS-a ili Mute svakak.
Koliko vidim po opisu, taj Grillo nema transportnu brzinu?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,519
Da, samo se bu getriba raspala ak ga potjeraš na 30km/h, jel se bu osovina mjenjača vrtila prek 7000 o/min.

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Ako već razmišljaš napraviti pogon preko kardana, onda ti je svakak bolje kupiti tipa SS. Na kraju bude te izašlo jednako ili jeftinije. A kaj se benzinaca tiče, to su predrasude temeljene na onom poluproizvodu od La 300. Ovo kaj na sebi ima Hondu ili Subarua, nema tih problema. Malo posvetiti pažnje kod konzervacije i imaš pouzdan motor gotovo ravan dieselu.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Šta mu vrijedi pogon na neku prikolicu kad nema težine na prikolici.
On ima i brda vjerovatno.
Lakše će ga uz brdo izvuč npr. honda sa tegovima i pogonom na oba kotača, normalno kad je suho. Frezat će i ići kad se prosuši.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Ma oni misle da preko kardanskog izvoda npr. spojiš kardanom pogon na prikolicu, a mjenjač na frezi staviš u ler, onda možeš ići 20 i više km/h.
Al to tebi netreba
Kolko su ti daleko gorice, i jel imaš brda do njih?

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Imam ravno 5-7min pješke, nije mi daleko i nema brega do trsja,samo kaje trsje u bregu velikom.

Pa spominjao si nekakav kardan i flanđu, pa me zbunilo.
Za priključke sam mislil.

Posljednje uređivanje od moderatora:
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Pa tak si i ja mislim,ali jedino me to muči kaj svi govore dizel dizel,a nemama love za dizela,kaj se toga tiče ja mogu sa tačkom u trsje ili traktorom da si otpeljam kaj mi treba za malinice,al ovak imam frezu i još je vozim da ne guram tačku.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
A lepo je složil to čovek, a kak to ide?putna brzina?
Da još pitam slučajno nakon nekog vremena ak mi benziski motor zariba na tom grillu se da deti dizel onda gore posle novi?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,519
Nebu zaribal ak bu ulja u motoru.
Bez ulja bu zaribal i dizel.

Svi pljuju po LA300, a ti motori na nekima idu po 40 let...

Da, svi su ti motori zamjenjivi, ak imaju na osovinu konus B23.

Najnoviji postovi

Na vrh