• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Preporuka za kupnju motokultivatora

  • Temu pokrenuo igor266
  • Datum prvog posta

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,563
Tamo gdje se samo freza, kao što je vrt i gdje nejde traktor, oranje samo odmaže. U prijevodu bolje se freza tamo gdje se ne ore..

Ja prakticiram 4 prolaza sa frezom i nikad problema. Bitno da je zemljište dovoljno presušeno.
Ja radije prvo izorem s k motokultivatorom pa onda frezam,pokazalo mi se bolje
View attachment 35814
I sa ovime je muka u ledinu ići...
I ja sam sa svojim specijalom probao pa odustao nakon nekoliko prolaza,muka isusova bila
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Ste možda probali plitko izorati, samo da se trava odvoji od zemlje? Nakon toga frezanje u više prohoda ili čak još jedno oranje prije frezanja. Nemam iskustva, ali mi se čini da bi u nedostatku adekvatnog stroja moglo pomoći.
Za površinu do kakvih 100-150 m2 preporučam štihaču ili lopatu. Osobno ne volim štihaču, a motiku još manje, rađe koristim špičastu (trokutastu) lopatu i ide 25-30 cm dosta brzo. Samo treba pogoditi optimalo suhu zemlju i delati potrebne pauze. Imam iskustva u zemlji gdje lopata nije išla unutra pod cijelom mojom težinom, ali mrdanjem lijevo desno je ipak ušla. Samo imajte na umu, to je posel za strpljive i uporne. 😂
 

Futvač

Dobro znana faca
Tu od
18 Tra 2021
Poruka
208
Malo sam gledal pa sam naišel na ovu balirku. Izgleda dobar stroj pa me zanima jel zna netko gdje ima ovakva freza za nabaviti?

 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,292
A čuj imaš neku susedu sigurno kaj ti je voljna pomoći i kaj bu joj pasalo da ti pomogne 😊🍺i da vidiš veselu ekipu na kolima posle 😊
 

Futvač

Dobro znana faca
Tu od
18 Tra 2021
Poruka
208
Neznam kaj je njoj bilo na pameti, ali jako dobro znam kakve bedastoće su padale meni na pamet. Npr. da joj u praksi pokažem kak je to između njezinog pesa i susedove kuje izgledalo.
 

Futvač

Dobro znana faca
Tu od
18 Tra 2021
Poruka
208
Nijednu. Odustal sam od tog projekta zasad. Ono kaj vredi mi se ne isplati pošto vrt nije veliki i imam ga samo za sebe, a ove iz niže klase su mi ko mačak u vreči. Polovne se ne usudim kupovati jer opet ove iz više klase imaju i dobru cijenu, a rabljeno je isto mačak u vreči. Može biti dobra, a mogu se i zaje...Tak da, odluka je pala. Štihača i grablje i budem videl to sa pokrivanjem terena sa folijom. Činjenica je da je zemlja ispod nekakve daske nakon par mjeseci rahla ko da je isfrezana. Za moju površinu vrta se i mogu igrati sa tim idejama i sve skupa košta manje nego freza.
 

Futvač

Dobro znana faca
Tu od
18 Tra 2021
Poruka
208
Da. za sad. Ak bog da bude još toga, ali sad je samo vrt. Zato sam i gledal te male strojeve. Nije taj vrt baš tak veliki, ali sa 49 let nemrem baš kopati kak sam mogel sa 25 ili 35, a i posel mi je takav da mi oduzima dosta vremena pa sam si sa strojem štel malo olakšati i ubrzati posel.
 

Futvač

Dobro znana faca
Tu od
18 Tra 2021
Poruka
208
Bum sa štihačom. Pomalo i temeljito. Navek se sjetim pokojnog međaša dok sam nekad još imal gorice. Svi okolo su frezali ili kosili, a on je uporno štihal gorice i to dva štiha u dubinu. I navek je obavil posla do kraja kak i svi drugi.
 

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
584
I dalje ne kužim o kojoj površini se radi ;)
Al onako odokativno, preštihaj ili prekopaj motikom.
A u buduće, dok ne nabaviš frezu, jednom godišnje platiš nekog da ti to pofreza da se ne "ubijaš" kopajući.
 

frchlopeer

Član
Tu od
18 Ožu 2019
Poruka
86
Meni treba NOVI motokultvator, minimalno 10 KS, sa frezom i roto kosom do 30000 kuna. Da čujem znalce da li je to nemoguća misija? Može biti i ŽNJ marka.
 

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
806
Malo sam gledal pa sam naišel na ovu balirku. Izgleda dobar stroj pa me zanima jel zna netko gdje ima ovakva freza za nabaviti?

vidio sam taj model prije par godina. mislim da je rumunjske proizvodnje.
 

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,032
Pa sa tim buđetom nije problem mozes i dobru marku uzet...proguglaj malo i nađi sta ti se svida
 

frchlopeer

Član
Tu od
18 Ožu 2019
Poruka
86
Ma ne bih pitao ovdje da ima...možda mi nešto promiče, ali tih uvjeta nisam našao ništa ispod 30000kn
 

Najnoviji postovi

Na vrh