• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Preporuka za kupnju motokultivatora

• Temu pokrenuo igor266
  • Datum prvog posta

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,729
Ja bih uzeo ovo
ili ovo da nebude samo honda

Corto

Novi član
Tu od
20 Velj 2023
Poruka
9
Uzimam u obzir svaki prijedlog i mišljenje..... hvala svima!

Iako još nemam iskustva sa tim radovima, ne čini mi se da bi neki traktor, pa bio i mali, bio upotrebljiv za motati se oko voćaka.... iako, planiram i to, ali za npr. nešto prevesti, po drva, .....

Moto kultivator..... mislio sam o tome, ali kakav je sad plan taj stroj će raditi max par dana godišnje, neće orati, kositi,..... samo isfrezati oko voćaka i 50m2 vrta. I zato sam mislio da bi kopačica bila optimalna.
Za cijenu.... manje mi je bitno da li je par 00 gore-dolje, ali je ipak bitno da li npr. 1000€ za dobru kopačicu ili 5000€ za dobar kultivator.

Dakle, Honda bi bila dobar izbor?
Koje su još marke u toj klasi?

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,757
Za kružno okopavanje, samo Honda F600, 620,630,604,606. A može kopati i pravocrtno.
motor-robin-subaru-sp-170-6.0-hondu-f600-620-slika-72132448.jpg

Corto

Novi član
Tu od
20 Velj 2023
Poruka
9
Za kružno okopavanje, samo Honda F600, 620,630,604,606. A može kopati i pravocrtno.
View attachment 58681

Ako dobro razumijem, te honde F6xx se više ne proizvode.....
Progooglao hondin katalog, i izgleda da sličan model, sa tom bočnom spojkom, je F560..... i košta 2700€.... a to je ipak malo previše nego što sam spreman platiti....
Prije par dana, pogledavši usput cijene kopačica u Pevexu od po par-00 €, nadao sam se da se dobre mogu naći za cca 1000...... ali očigledno sam krivo procijenio......

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,757
A da li si gledao nešto polovno od serije 6xx, a nove su po cijeni xxxx (valjda jer vrijede?)
😃
Ili neki primjerak promašenog modela F450, osim ovoga na slici.:devilish: Koji je unikatni.
IMG_20220730_131435[1].jpg
Kao i ova ljepotica .:love: IMG_20220629_195959[1].jpg
Ove dvije , kao i sve iz serije 4xx nisu baš za pretjerano kružno okopavanje.

Corto

Novi član
Tu od
20 Velj 2023
Poruka
9
Da, baš gledam polovne honde F6xx.... nema ih puno, na Njuškalu se upravo prodaje jedna F620 (plugovi, ralica,...), za 850€.... godište: tamo negdje iz '80tih....
Izgleda da ništa od honde sa bočnom spojkom....
Mislim da ću ipak morati suziti izbor....
Koju kopačicu bi preporučili za takve povremen radove u voćnjaku i manjem vrtu, do cca 1000€?
Ova gore predložena honda FG320 mi izgleda ok.
Kakve su ove Ruris, vidim ih svuda (i u Pevexu,....)?
A što je sa hondom F700? U Bauhausu!? Edit: sad vidim komentare da je to neki kinez....

Posljednje uređivanje:

bil_55

Novi član
Tu od
26 Tra 2023
Poruka
15
Kosenje i freza je, a oranje ne znam kako radi na motokultivatorom, tj. na mojoj frezi lose radi

Posljednje uređivanje od moderatora:

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,803
Raspitaj se za blizinu servisa!
Znači imaš jednu frezu! Onda usporedi što radi sadašnja i trebaš li isto takvu ili jaču!

bil_55

Novi član
Tu od
26 Tra 2023
Poruka
15
Nisam neki zahtjevan korisnik i redovno podrzajem tako da mi servis nije toliko bitan, ovu frezu sto imam nekoliko godina nije se pokvarila nijednom (pucanje sajle kvačila ne racunam), ali mislim da ima i servis u mom gradu a od mojih potreba na ovoj mi jedino fali kosenje, a ova iz itc mi ne izgleda losa, jedino bih mozda stavio kama 178f motor na nju kao sto mi je sad na ovoj frezu i svidja mi se sto je ova iz itc veoma lagana

Posljednje uređivanje od moderatora:

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
606
Uzimam u obzir svaki prijedlog i mišljenje..... hvala svima!

Iako još nemam iskustva sa tim radovima, ne čini mi se da bi neki traktor, pa bio i mali, bio upotrebljiv za motati se oko voćaka.... iako, planiram i to, ali za npr. nešto prevesti, po drva, .....

Moto kultivator..... mislio sam o tome, ali kakav je sad plan taj stroj će raditi max par dana godišnje, neće orati, kositi,..... samo isfrezati oko voćaka i 50m2 vrta. I zato sam mislio da bi kopačica bila optimalna.
Za cijenu.... manje mi je bitno da li je par 00 gore-dolje, ali je ipak bitno da li npr. 1000€ za dobru kopačicu ili 5000€ za dobar kultivator.

Dakle, Honda bi bila dobar izbor?
Koje su još marke u toj klasi?

Pozdrav
Za manje zahtjevnu upotrebu, ja bi razmislio o ovome. Cijena je u Italiji, a Italija nije na kraj svijeta.
Motor i nije "mnogo jak" ali je u rangu Mio-Honda kopačica. Mjenjač izgleda solidan, tu su i 3 brzine, ovako izdaleka je mjenjač malo slabiji/jednostavniji nego na jačim modelima (a ti jači modeli su u praksi često stari po 40god i još rade).
Ne znam dali bi se po toj cijeni mogla naći kod nas ili u Sloveniji.

bil_55

Novi član
Tu od
26 Tra 2023
Poruka
15
Ne znam sta bih tražio imate li neki savjet sta da gledam, po mogućnosti bih da kupim motokultivator a moze i samo kosilica jer trenutno imam frezu, da li imate neki ok jeftiniji motokultivator ili kosilicu, da li da gledam pogon preko zupčanika ili kaisa? Ako znate neki model, savjet ili nesto slicno saljite mnogo bi mi znacilo.

bocojaki

Novi član
Tu od
13 Tra 2023
Poruka
13
Pozdrav svima
trebam mišljenja iskusnih korisnika motokultivatora ;)
Pročitao sam cijelu temu u periodu od 6 mijeseci i sad znam da ništa neznam LOL.
Ukratko kupio oranicu 2700 m2
plan mi je imati mali vrt i posijao bi neki mix trave da mogu kositi i praviti kompost to bi bilo 1000 do 1500 m2 recimo.
Pregledavam internet i njuškam po dućanima.
budžet je oko 4000 eura.
Labin ,BCS ili Muta to je neki uži izbor.
Gledao sam i Nibbi, zgodna mašinica al mi se čini preslabašna.
Bila bi i sasvim dovoljna pošto susjed ima traktor pa mi može teže poslove odraditi.
Koliko je bitan broj okretaja na vratilu?
Našao sam i Grillo taj frezu vrti u natrag. Mišljenja?
Nemam nikakvog iskustva i ono što me brine je kupiti manji stroj da se ne potroši cijeli budžet jer bit će još troškova osim mehanizacije. Plastenik, ručna sijačica i još sitnog ručnog alata.
A opet za godinu dvije ako budem imao sreće pa me krene možda bi i proširio vrt pa počeo i ozbiljniju proizvodnju i mali stroj bi bio premali.
hvala unaprijed na odgovorima.

Najnoviji postovi

Na vrh