@ damirko; Tesko je odredit tocno tvoj nagib prema slici, ja sa tv732 radim i dijelom dosta veci nagib od tvog, ovih dana ide bez problema a ako je malo vlazno spera i ide. Svaki priključak tipa malčera ili roto malčera preko 150kg je tomici puna kapa na brdu i u transportu, potrgat ćeš ga. Bio bi ove godine kupio nošeni atomizer 200l ali ih nema jer tvornice ne rade. Svakako bi na atomizer slagao kotače, težina im je 80-100kg i još 200kg vode je puno, al za razliku od malčera imaju težište blize traktoru. Veći atomizeri od 300l nadalje ( da ih i vučeš) imaju i veći ventilator što tomici u kombinaciji sa brdom može biti problem.
Sada radim sa roto malčerom od 130cm i ima 140kg i to mu je plafon što se tiče tereta i opterećenja. Imao sam frezu na ticalo tešku oko 200kg i u transportu dugačku 2m, trgalo ga je. Malčer sa batovima od 1m i 220kg, blizu je traktoru al ga okrenut na neravnom terenu, zlo.
Tomica je u biti traktor za okućnicu i tako ga treba shvatit, najveća mana mu je što je prelagan. Da se razumijemo, za košnju ovog što si poslikao sa roto malčerom nema problema, atomizer nošeni je već škakljiv...
Sad će se javit sigurno netko tipa, ja se sa tomicom popnem na Klek popreko.... I ja radim svašta sa njime i na polovici nasada kada izlazim iz reda sam uvijek na 3 kotača a desilo se i na 2 al to ne znači da je to normalno, dobro i da sam nekakav maher, to samo znači da to nije traktor za to.
Ako se već odlučiš za takav traktor, obavezno uzmi sa servom ili ga ugradi ( 2500kn), mnogo ćeš si olakšat život.
Za primjer, košnja voćnjaka roto malčerom 130cm, 4500m2 sa 40 redova + 9500m2 sa 20 redova je 3.5h posla.