zjockoo
Dobro znana faca
- Tu od
- 15 Ožu 2007
- Poruka
- 1,435
Evo konačno sam dovršio preradu stare ralice. Služi mi za nagrtanje velikih hrpa u skladištu za piljevinu pošto nam je ona osnovna sirovina za grijanje plastenika. Prijašnja maksimalna visina dizanja na donjem rubu noža ralice bila je 124 cm, a sadašnja maksimalna visina dizanja također na donjem rubu iznosi 295 cm...značajna razlika, nije li? :mrgreen: :blackeye Pa evo kako je tekla izrada...
Stara ralica; na nožu i cijeloj konstrukciji vide se posljedice (krivulje) posuđivanja…
Sve sam porezao dolje osim osnovne rame za kopčanje jer je bila u dobrom stanju. Nakon toga išla je montaža novih nosača…
Varenje donjeg dijela nosača rame i nosača za cilindar…
I gotovo… Kao što se vidi, dodao sam mehanizam za paralelno gibanje, da mi ralica kroz cijelo dizanje stoji u povoljnom položaju…
Maksimalna visina…
Jedino što ću još sutra dodati (jer danas još nemam taj dio) su bočni poklopci tj pojačanja na dasci i narančaste linije po osnovnoj rami, pa kad i to napravim stavit ću sliku. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Stara ralica; na nožu i cijeloj konstrukciji vide se posljedice (krivulje) posuđivanja…
Sve sam porezao dolje osim osnovne rame za kopčanje jer je bila u dobrom stanju. Nakon toga išla je montaža novih nosača…
Varenje donjeg dijela nosača rame i nosača za cilindar…
I gotovo… Kao što se vidi, dodao sam mehanizam za paralelno gibanje, da mi ralica kroz cijelo dizanje stoji u povoljnom položaju…
Maksimalna visina…
Jedino što ću još sutra dodati (jer danas još nemam taj dio) su bočni poklopci tj pojačanja na dasci i narančaste linije po osnovnoj rami, pa kad i to napravim stavit ću sliku. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: