Ni meni nije skroz jasno,možda sam i kupio napuknutu,mada čisto sumnjam,jer je imam preko 20 god i do sada samo pali i vozi,par sajli,promjena filtera ulja i deri miki
Meni se čini da se to desilo jer se raspao kuglični ležaj sa jedne strane na osovini na kojoj je zupčanik kojeg ta poluga pokreće i po meni je malo ta osovina otišla pod opterećenjem van centra i taj je zupčanik išao van mjesta i zagrabio tu polugu i pokidao je
Ali sve u svemu sve se dobro završilo i sa minimalnim troškovima šta je sve moglo biti
Ono na bloku je puklo jer je kuglica ležaja došla na zupčanik,a pošto je to najveći zupčanik nema oko njega u kućištu mjesta i kad se okrenuo stisnuo je kuglicu kućište mjenača i probušilo ga,ne smijem ni pomisliti šta bi bilo da je slučajno pala sa druge stranegdje naliježu zupčanik na zupčanik i zatvaraju se,u najboljem slučaju mogli su se zdrobiti zupčanici,a u najgorem puknut blok na dva komada
Sa varom sam i ja prezadovoljan,jedino si treba uzet vremena da se hladi i ne žuriti
Kaže mi u trgovini da elektrode prodaje na komad i da je 107 eur kg elektroda,ali vari se jako lijepo kad uhvatiš ruku,nema prskanja kao kod klasičnih elektroda(skoro se kao tig vari samo kapa materijal)i skoro da nema šljake