• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prijenos, mjenjač, hidraulika, upravljanje, kočnice.....

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,189
Da bi bila toliko loša kvaliteta materijala da se potroši za nekoliko mjeseci, skoro pa nemoguće. Tu je po meni drugi problem.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,224
Ljudi,imam problem sa kvacilom na 730.Vec treci put da mi se pojedu one tri polugice na korpi.Prije nekoliko mjeseci sam promjenio sve (korpu,lamelu i lezaj)i danas caca zove da opet nece da lijepo odvaja.
Lijepo odvajanje ide kad su capice lijepo( ravnomjerno) podešene. Kako znaš da je potrišeno??. Može biti neravnomjernost podešenosti. Ako su capne potrošene, provjeriti u kakvom stanju je potisni ležaj ili dali je odgovarajući. Na mjestu habanja se mora trazitu uzrok habanja. Takođe od stajanja može korpa i zamajac da koroziraju tad je problem odvajanja dok se to na očisti. Dali je postepeno gubilo funkviju ili naglo. Dali je bilo mogućnosti da u posljednjem korištenju uđe voda. Dali je mijenjat centar ležaj ili ima luft u nalijeganju. Koji je razlog bio prilikom promjene predhodnog kvačila, kako se ponašalo kad je namontirano, koliko je ostalo mogućnosti korekcije, dali je zamjenski dio identičan po obliku i dimenzijama. Sve ovo utiče da se lijepo ne odvaja ili čak nikako. Mi možemo okvirno da naģađamo samo onaj ko radi može da vidi uzroke problema i prepozna uzrok.

marinac

Novi član
Tu od
27 Tra 2025
Poruka
1
Pozdrav, molim pomoć, gdje se može nabaviti set za reparaturu razvodnika hidraulike za TV 418?

Na vrh