Lijepo odvajanje ide kad su capice lijepo( ravnomjerno) podešene. Kako znaš da je potrišeno??. Može biti neravnomjernost podešenosti. Ako su capne potrošene, provjeriti u kakvom stanju je potisni ležaj ili dali je odgovarajući. Na mjestu habanja se mora trazitu uzrok habanja. Takođe od stajanja može korpa i zamajac da koroziraju tad je problem odvajanja dok se to na očisti. Dali je postepeno gubilo funkviju ili naglo. Dali je bilo mogućnosti da u posljednjem korištenju uđe voda. Dali je mijenjat centar ležaj ili ima luft u nalijeganju. Koji je razlog bio prilikom promjene predhodnog kvačila, kako se ponašalo kad je namontirano, koliko je ostalo mogućnosti korekcije, dali je zamjenski dio identičan po obliku i dimenzijama. Sve ovo utiče da se lijepo ne odvaja ili čak nikako. Mi možemo okvirno da naģađamo samo onaj ko radi može da vidi uzroke problema i prepozna uzrok.Ljudi,imam problem sa kvacilom na 730.Vec treci put da mi se pojedu one tri polugice na korpi.Prije nekoliko mjeseci sam promjenio sve (korpu,lamelu i lezaj)i danas caca zove da opet nece da lijepo odvaja.