Ljudi moj gledam sad ovo ..sramota za voziti po selu ...a toliko korisno i praktično
Kad sam bil mali ide otac bratu tj. mom stricu u šumu po trupac .
Teren zajeban ..klanjac , mokro , zavoj . brijeg i štore .
Odluka je pala , zadnji štel od kola i svoru vežeju ispod trupca ..nema vremena ni volje raditi vezu svora poluge traktora .
Svora bi bila kratka , tj ako se tako veže štel bude na sredini trupca i nema očekivanog pristiska na traktor
Dakle prvi dio trupcamora biti naslonjen na traktor .
Trupac zbilja jebački , nemoš ga preskočiti ..rušili ga par dana ...još je danas panj i lišče tamo gdje je rastao .
Prvi dan uspijemo nekakko dignuti trupac preko zadnjeg kotača i kad je prebacio ležište ručice poleti , slomi kontra ručicu i padne na drugu stranu štela .
Skupljaj lance i doma .
Drugi dan vadimo kotač , osovina do poda i ajde nekako legne na mjesto .muka isusova dignuti sve to i nataknuti kotač .
Povežemo mi sve to .ide to , štore kljuca ali iza zavoja kljanac ..Do zavoja se lanci razlabavili , rudo otišlo u stranu .
U klancu ja i stric glumimo uteg , i gledamo kako se štel nije izravnao od zavoja i hoče nas bez žmigavca prestiči u klanjcu .
Normalno , stari ne staje , ide to nekkao i na kraju se se zajedno prevrne u klanjcu ..
Opet sve raspregni , preko šume prokrči put i vuci trupac natrag gdje je bio .
Opet skupljaj opremu jer komarci več napadaju .
Treči dan , treča sreča , dva trakora i dvodnevna praksa potjerala trupac na dnevno svjetlo ..
vaš velečasni