I ja sam obavio pripremne radnje za izradu vitlo na svom 420. Mislim praviti vitlo na kardan a uzeo sam reduktor 1:72. Nešto sam malo računao i mislim da neće biti prespor imajući u vidu brojeve obrtaja kardana na tomi, a brzina mi nije od presudne važnosti jer će radovi većinom biti u vlastitoj šumi, a u šumi nema žurbe. Imam namjeru uraditi i lamelu, jer bi sajlu, zbog velikog odnosa na reduktoru bilo nemoguće odmotati sa doboša. Davno sam se raspitivao za ugradnju zgloba od serije 800 na 420 i to sam u proteklom periodu i uradio. Bilo je puno posla oko podesta, pedala izmjena pogonske osovine, donje koja ulazi u zadnji trap, novo kučište volana, koji je kod mene od TAM-a, a usput je urađen i nožni gas. Nisam ga još uspio isprobati u radovima, ali sam dobio nekoliko stvari: komociju za upravljanje, duži traktor te je i udobniji (to sam osjetio nakon stotinjak pređenih metara da se drugačije ponaša) lakše su mi i pedale kvačila i kočnice, a i na uzbrdici bi se trebao bolje ponašati, pošto je duži smatram da bi se prednji kraj trebao manje podizati. Smatram da će i sam trn duže izdržati pošto je duplo duži već kod 420. Poslikat ću sve kad stignem. Ako netko ima iskustva sa sajlama interesuje me da li mi je za vitlo dovoljna sajla 8 mm ili moram ići na 10 mm.