• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Priključci (tvornički i homemade)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,438
Malčer Panex

...Piše da uz malčer ide kardan, a znam da sam negdje pročitao da bi kardan morao imati "ono nešto" tako da rotacija malčera u trenutku smanjivanja gasa ne pogura cijeli TV pošto malčer nakon smanjivanja gasa još ima veliku rotacijsku brzinu?
Kardan bi trebal imati frajlauf kulung na sebi, ako isti nije ugrađen u getribi. Na nekim malčerima je.
Na slikama je obični kardan, tak da je za očekivati da je frajlauf u getribi.
Nazovi i pitaj da budeš siguran. Cijena mi se ne čini prevelikom.

breganabronx

Član
Tu od
15 Stu 2016
Poruka
124
Re: Malčer Panex

Kardan bi trebal imati frajlauf kulung na sebi, ako isti nije ugrađen u getribi. Na nekim malčerima je.
Na slikama je obični kardan, tak da je za očekivati da je frajlauf u getribi.
Nazovi i pitaj da budeš siguran. Cijena mi se ne čini prevelikom.

Da, moro bi nazvat i pitat, i baš me zanima na kojem Tomo Vinkoviću korištena ta roto kosa.
Također, da li znaš nešto o AGM malčerima? Prodaju malčer, 95 cm radna površina, za 5800 u cashu! Dok su kod ostalih prodavača cijene po 11 -12 000 ili više.
Da li ima netko iskustva sa njima? Jel to nešto kaj se brzo pokvari il? Godinu dana je garancija...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,438
Vjerojatno je kineski, no ne mora značiti da je (pre)loš.
Za travu i lozu bu valjda valjal, no za granje nebi znal.

breganabronx

Član
Tu od
15 Stu 2016
Poruka
124
Hmm....da.. baš sam u nedoumici... ništa, popratit ću još malo, možda nešto naiđe bolje. Do 2. mjeseca bi već moro imat sve spremno :)

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,182
Može poprilično, možda čak i više od malog ferca. Večinu težine ima naprijed. No samo dok ne smotaš volan.

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Ako može držati punu prikolicu, može i utovarivač.
Treba mi materijal za pomičnu grdu i priključak za prikolicu-ovo je privremena varijanta od materijala koji imam.:mur::icon_razz:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
mislio sma na gornje uporište ..možda statički izdrži ,ali ako malo poskoči /zaljulja ....?

na cilindru je od oka 6x veča sila

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Ja sam za varijantu da se cilindar upre u nosač koji se pruža odozgo od nosača standardnog cilindra hidraulike, zašarafljen s četiri gornja brezona plus na četiri donja brezona (varijanta kao na seriji 800) upravo zbog trzuckanja, poskakivanja.....sve drugo osim statike
I još da osim donjih brezona ploča ima otvor u koji knap liježe piksa oko izlaznog vratila (kao što uklapa freza, kosilica...)
Nosače koji su vezani za rukavce (nekadašnji arnjevi) dodatno povezati s kućištem zadnjeg trapa.....nekako...

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,614
Da li je neko radio ili vidio neki minijaturni berač kukuruza,znači da ima samo otkidački mehanizam bez skidanja lišća sa klipa i to pad u nekakav sanduk (bez elevatora(vidio sam nešto slično na you tubu)ali ne mogu više naći,ili ako ima neko rabljene rakete od berača a da mu ne trebaju :icon_e_wink:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
cilindar si zapravo trebao okrenuti kontra ..jer bude ovak najprije ozljeđen na stranicu ili negdje

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Da li je neko radio ili vidio neki minijaturni berač kukuruza,znači da ima samo otkidački mehanizam bez skidanja lišća sa klipa i to pad u nekakav sanduk (bez elevatora(vidio sam nešto slično na you tubu)ali ne mogu više naći,ili ako ima neko rabljene rakete od berača a da mu ne trebaju :icon_e_wink:

evo bane.
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=OgkODCk3BHM[/YT]
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=axW6Y6cKn50[/YT]
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=qcEjYRczcn0[/YT]

Najnoviji postovi

Na vrh