• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Priključci (tvornički i homemade)

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426

screenshot pcKad se malo osuši moram sa tomom ič u šumu jer žledolom je polomio pa i izruvao puno drveča.Sad več pripremam sve što če mi trebat od alata pa i škare za utovar sam preradio da su malo jače.:rolleyes:

Tu od
27 Sij 2014
Poruka
395
Pozdrav za sve forumase!

Malo se radilo oko korpe :cool2:
f5au.jpg

Poceli smo pravit nosac :icon_super:
6xxx.jpg

Uskoro vise slika!

sladjanr994

Član
Tu od
17 Kol 2011
Poruka
35
Rešenje hidravlike na PE modelu za lakši rad sa korpom.

znal iko dal ovo ovako moze raditi, jer ovo je ona pumpa sto bude u njemu u zadnjem dijelu, da nece ovako pumpa imat preveliki broj obrtaja pa da nece stradati nakog nekog vremena, il ipak ima isti broj obrtaja kao i kad je u mjenjacu?

Ralle 888

Član
Tu od
17 Svi 2013
Poruka
91
Zna li neko da objasni (ili jos bolje slika ako ima) kako se fiksira prskalica da ne bi propadala (da se ne bi sama spustala na hidraulici) kod kacenja u 1 tacki? Pumpa se kaci direktno na traktor preko 4 srafa.Dakle tv-420,522,523...

tomo522

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2012
Poruka
699
kad je digneš na željenu visinu pustiš ručicu i mora ostat tako ako ti je hidraulika ispravna.,,,znači nesmije sama padat

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Možeš i namontirat ventil na cev između cilindra i razvodnika tak če sigurno ostat u položaju koji ti odgovara.Ti razvodnici svi pomalo propuštaju ulje a sa dodatnim ventilom to rešiš.Skuplja varianta ti je zamena razvodnika sa nekim kvalitetnijim.Cilindar ti verovatno ne pušta jer bi gubio ulje.

Ralle 888

Član
Tu od
17 Svi 2013
Poruka
91
Cilindar ne propusta,i poteznice stoje kada se podignu,to je ok. Nego sam citao da se rezervoar prskalice dodatno osigura od padanja kada se podigne,jer bi pri propadanju pao direktno na pumpu,sto ne bi bilo dobro. Jer kada se prskalica napuni,i pri kretanju po neravninama,moze doci do izvesnog padanja rezervoara.Ja sam to resio vezivanjem lancima za arnjeve,ali to nije tako "original" predvidjeno. Pa ako neko zna kako to izgleda?

Tu od
27 Sij 2014
Poruka
395
Pozdrav :(happy):

Danas smo napravili (vratica) koja se izvlace. Veoma prakticno za mene.
h9h9.jpg

@ssucur

Bio si upravu, one cijevi su zaista bile slabe. Stavili smo "U" profil 8cm, a sutra ce se jos pojacati :cool2:
tpnf.jpg

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Gledam i nije mi jasno zašto donji priklop ne okrenete za 180 st. da se može korpa spustit do tava.Kod utovara je ponekad dobro da je korpa na zemlji.:icon_e_wink:

zagorje

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2011
Poruka
360
Kad uvijek pada kiša ne možeš nikud osim u garažu ,pa se izradio novi profil za hidrauliku i i tijeku je izrada novog nosaća(glava) pluga

zagorje

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2011
Poruka
360
Isto tako prošle godine kad su bile u modi one famozne prikolice za trupce,napravih i ja sebi jednu (da budem u modi)

Najnoviji postovi

Na vrh