jel netko radija željezne kotače za miju?vjerovatno sam ja jedini koji gleda uštedit parsto kuna pa se satrat dok ih ne napravim..
pošto imam neke lame 20x5 viška palo mi je na pamet napravit kola..
vrlo jednostavna, 6 krakova i unutrašnji i vanjski kolut..nisam ih iša kupovat, i zato jer sam želija napravit visoke..
zamota sam 4 obruča dužine 200cm,tribala bi bit 63cm visine,ili 30cm do osovine..za priko krumpira,boba i koječega još..2 obruča istog kola,bi bila povezana ravnim lamama 20x5,dužine 6-10 cm,tu mi je jedina dvojba ako ih napravim uže,oće li proklizavat..nebi bilo L profila bile bi ravne..
imam doma 2 one cijevi šesterokute,na koje se daju freze navuć,viška su mi..pa sam lamu zapilava na miru i savija oko te cijevi..kad sam formira, šesterokutu, košuljicu za navuć na cijev,onda sam po zarizanom,povarija.probušija 2 rupe za vidu kroz cijev..
namjeravam na svaki špic šesterokuta zavarit po jednu lamu..i onda iste zavarit na jedan kolut pod 60 stupnjeva.poslje ću povarit svako 10 cm,po 1 lamu na nož,na vanjski obod kola..
i na iste lame na drugi kraj,ide drugi obruč koji bi triba bit isto "pocokan" sa istih lama koje idu iz centra..
eto,malo ga zakomplicirah..a kola su jako jednostavna..jedina dvojba mi je širina istih..pošto je lama 20x5,koje imam doma viška,"plitka"..
moglo bi mi se dogadjat da mi i ta proklizaju jer se ne ukopaju dovoljno u zemlju,i da moram na te navarit još po jednu na svaku..