Moze li meni neko malo detaljnije objasniti za sta je tacno funkcija ovog roto pluga.
Ja kako gledam to malo i odozdo uhvati zemlju i prevrne kao plug ali je pritom dosta usitni kao freza.
Stvarno sam se odusevio klipom vica hvala, nisam ni znao da to postoji, jbt kad vidis sa kojom lakocom to ide i kako fina zemlja bude i koliko duboko je usitni...koda je veliki traktor radio....
Što reći,skoro pa savršeno od ideje pa do realizacije,jedino možda da si malo produžio nož u sredini to jest daje isturena sredina i cijeli nož daje malo uvijen po širini zbog manjeg otpora zemlje.
Evo stroj za vađenje krumpira je napokon gotov i danas obojan.
Imao sam problema sa prijenosom tj. sa veličinom remenica. Najprije sam stavio remenicu od fi 100 mm pa mi je bilo prebrzo, a sa ovom od fi 200 mm mi je tu negdje ok,jedino pri max. gasu se sve počne tresti ,znači da bi možda trebala još veća remenica, ali onda sam knap sa prostorom(smetao bi okvir stroja).Nadam se da će Motokultivator moći vući stroj sa pola gasa, pa vjerujem da će biti dobro.
Benassi spada više u light kategoriju strojeva, dosta su nježnije napravljeni od npr Goldonija i BCSa kod MTK-a ili od SEPa ili Agrisa kod kopačica. Takav je moj dojam.
Za gornji okvir sam koristio cijev 40×40mm,nosač za točkove i dio za podizanje i spuštanje rešetke (odostraga) je 30×20mm,širina noža je 520mm,dok širina rešetke je 480mm i dužina 650mm(izrađena od građevinskog željeza fi 10mm.
Dio za kopčanje je od dvije ploče, jedna je fiksna,zavarena na okvir a drugi dio sa rupama za kopčanje, je pokretni i može se podizati za otprilike 100mm.
Kućišta ležaja su UCP-205 sa podesivim ležajima,a remenica je fi 200mm.
Rešetka se može podizati od 80-200mm.
Vjerojatno sam nešto izostavio ali vi zato pitajte.